Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 13.55 uur

Utrecht, 08-10-2010

Controle

RHENEN Donderdagmiddag 7 oktober heeft aan de Grebbeweg een grote verkeerscontrole plaatsgevonden.

Tussen 13.30 en 20.30 uur hielden agenten een controle op de Grebbeweg. Er werden in totaal 51 bekeuringen uitgeschreven, waarvan 26 aan automobilisten. Onder andere voor het niet dragen van de autogordel, het niet kunnen tonen van een rijbewijs en voor mobiel bellen tijdens het rijden. De andere 25 bekeuringen waren voor scooterbestuurders, de meesten daarvan voor een te hoge constructiesnelheid (opgevoerd).

In totaal werden er 194 blaastesten afgenomen. Twee automobilisten hadden teveel gedronken.

Er was een ANPR voertuig aanwezig die in totaal 26135 autos controleerde. Hierbij is één verdachte aangehouden, een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij stond gesignaleerd voor een ander korps.

Ook de ANWB was bij de controle aanwezig en hielp in totaal 33 voertuigen om gebreken te herstellen.

Verdachte aangehouden mishandeling

VEENENDAAL Donderdagmorgen is een 41-jarige vrouw uit Rhenen aangehouden op verdenking van mishandeling.

Omstreeks 11.20 uur kreeg de politie een melding dat drie personen (twee mannen en een vrouw) vergezeld door een hond een 15-jarig meisje uit Veenendaal zouden hebben lastig gevallen aan de Zeelandia. Agenten ter plaatse spraken met twee getuigen en het meisje. Zij deed later aangifte van de mishandeling waarbij zij hard geknepen zou zijn. Ze waren erg geschrokken van het gedrag van de vrouw. De agenten konden het drietal kort daarna staande houden op het fietspad tussen het Spanjaardgoed en de Industrielaan. De vrouw werd meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Eerder die ochtend zou de vrouw ook een kantoorpand aan de Kerkewijk zijn binnen gegaan en daar een medewerkster van het betreffende kantoor behoorlijk hebben geïntimideerd. Ook daarvan was bij de politie een melding binnengekomen.

Tijdens het verhoor maakte de vrouw een verwarde indruk op de agenten. Aan het einde van de middag werd besloten de verdachte weer heen te zenden.