Politie Hollands Midden

Koudekerk aan den Rijn - Hennepkwekerij in woning ontmanteld

Koudekerk aan den Rijn, 08-10-2010 o De politie heeft donderdagmorgen 7 oktober na een tip een hennepkwekerij in een woning aan de Hoogewaard aangetroffen en ontmanteld.

De kwekerij was op de zolder ingericht en had 63 planten. De planten die bijna oogstrijp waren en alle apparatuur die bij de kwekerij werd gebruikt is inbeslaggenomen en vernietigd. De politie hoort de bewoner van de woning binnenkort over de kwekerij en maakt proces verbaal op. De bewoner zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Aanpak hennepteelt Politie Hollands Midden gaat de komende jaren hennepteelt en de georganiseerde misdaad achter de hennepteelt nog harder aanpakken. Hennepteelt heeft inmiddels het onschuldige karakter ver achter zich gelaten. Naar schatting gaat er jaarlijks 2,5 tot 5 miljard euro om in de hennepteelt, die steeds meer verweven is met de handel in harddrugs en vuurwapens, fraude, mensenhandel en mensensmokkel. In 2009 heeft het korps 77 hennepkwekerijen opgerold.

Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risicos op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.