Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 08-10-2010

Politie onderzoekt gewapende overval supermarkt Tilburg

TILBURG: De politie onderzoekt een gewapende overval op een supermarkt aan het Lieve Vrouweplein donderdagavond.

Twee mannen bedreigden kort na 21.00 uur de aanwezige personeelsleden met honkbalknuppels en gingen er met een geldbedrag vandoor. Zij verlieten het pand aan de achterzijde van de supermarkt
(Kloosterstraat). Een caissière werd bij de overval mishandeld, zij moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Daar werden enkele kneuzingen vastgesteld.

Omdat het vermoeden bestond dat de daders zich hadden verstopt in het nabijgelegen parkje, werd dat gebied hermetisch afgesloten. Agenten hebben nog met politiehonden in het parkje enkele uren gezocht naar de overvallers, maar zonder resultaat.

Later op de avond, zo rond 23.30 uur, heeft de politie een 17-jarige Tilburger aangehouden in verband met de overval. Zijn rol bij het incident wordt nog onderzocht.

De politie vestigt de aandacht op een speciale bijeenkomst met betrekking tot overvallen en overvalpreventie. De avond wordt gehouden maandagavond 8 november 2010 in het regiokantoor van de Kamer van Koophandel in Tilburg en is speciaal bedoeld voor ondernemers en hun medewerkers. Het verminderen van de kans op overvallen en advies over hoe te handelen bij een overval komen die avond aan de orde. De bijeenkomst is een initiatief van de Kamer van Koophandel, de politie, het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Midden- en West-Brabant (RPC) en gemeenten in de regio Tilburg. Aanmelden en meer informatie: http://www.rpcmiddenenwestbrabant.nl/

Handgemeen asielzoekers mondt uit in steekincident

OISTERWIJK: Een 16-jarige bewoner van het asielzoekerscentrum is donderdagavond rond 22.00 uur aangehouden. De jongen uit Guinee wordt ervan verdacht een evenoude asielzoeker uit Ivoorkust gestoken te hebben met een aardappelschilmes. Dat gebeurde toen de verdachte aan het koken was en naar eigen zeggen in eens een klap kreeg van de 16-jarige jongen uit Ivoorkust. Volgens de verdachte wordt hij al langer getreiterd door de Ivoriaan die in een later stadium ook als verdachte wordt gehoord. Hij liep een wond aan zijn arm op, maar kon na behandeling in het ziekenhuis weer terug naar het asielzoekerscentrum. De 16-jarige jongen uit Guinee werd op het bureau in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Bureau Brabant besteedt aandacht aan overval Primera Berkel-Enschot

BERKEL-ENSCHOT: Het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedt maandag as. aandacht aan een overval op de Primera. Op zaterdag 4 september werd een medewerker van de winkel aan de
Kerkstraat bedreigd door een overvaller met een vuurwapen. Hij eiste geld en daarmee vertrok hij weer. De vluchtauto werd even later in de buurt teruggevonden, maar van de dader ontbreekt nog ieder spoor.

Scooterrijder (17) uit Diessen gewond bij verkeersongeval

HAGHORST: Een 17-jarige jongen uit Diessen is vrijdagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Diessenaar reed rond 06.30 uur op zijn scooter over de Emmerseweg toen hij werd geschept door een vrachtwagen, bestuurd door een 27-jarige man uit Helvoirt. De
vrachtwagen sloeg links af om een bedrijfsterrein op te rijden, maar zag de tegemoetkomende scooterrijder vermoedelijk over het hoofd. Het slachtoffer is met onder andere een dubbele beenbreuk overgebracht naar het Elisabethziekenhuis.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 08-10-2010 14:08 | © Regio Midden en West Brabant |