Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 14.00 uur

Utrecht, 08-10-2010

Inzet traumahelikopter

ODIJK Donderdagmiddag omstreeks 15.55 uur kreeg de politie een melding dat er aan de Rijnseweg een jongen buiten kennis was geraakt nadat hij op zijn achterhoofd was gevallen. Hiervoor vloog een traumahelikopter aan. Toen agenten ter plaatste kwamen, was de jongen alweer bij kennis en de situatie stabiel. Hierop kon de traumahelikopter zijn weg weer vervolgen.

Burgernetactie

ZEIST Donderdagmiddag heeft de politie een Burgernetactie ingezet op zoek naar een

9-jarige jongen.

Omstreeks 12.50 uur kreeg de politie een melding dat hij zou zijn weggelopen in de buurt van de Montaubanstraat tijdens zijn bezoek aan de tandarts onder begeleiding van een medewerker van de instelling waar de jongen verblijft. De centralist zette hierop binnen een half uur een Burgernetactie in. Deze kon binnen tien minuten al worden beeindigd omdat een andere medewerker van de instelling de jongen toen aantrof op De Dreef.

Man gewond bij ongeval

ZEIST In de nacht van donderdag op vrijdag vond aan de Koelaan een eenzijdig auto-ongeval plaats. Hierbij raakte een 19-jarige man gewond.

Een 19-jarige automobilist reed in een bocht rechtdoor waardoor hij eerst tegen een lantaarnpaal botste, vervolgens tegen een boom en daarna kwam hij op de rijbaan tot stilstand.

De man was aanspreekbaar, maar wel gewond. Hij was wat onduidelijk over de toedracht van het ongeval en gaf aan dat hij gedronken had. Er werd een bloedtest afgenomen en zijn rijbewijs werd ingevorderd op verdenking van rijden onder invloed van alcohol.

Met diverse botbreuken aan onder andere rugwervels, enkel en heup is de man per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Rijden onder invloed

DE BILT Donderdagavond 7 oktober werd een beschonken man aangehouden.

Rond 23.00 uur zag agenten een 47-jarige man uit Bilthoven beschonken lopen over straat. Even later zagen zij dezelfde man in een auto richting Ambachtsstraat rijden. Hier hielden agenten hem staande om een blaastest te ondergaan. De man rook naar alcohol en verzette zich stevig tijdens zijn arrestatie waardoor er om versterking gevraagd werd. De man is naar het bureau gebracht, daar blies hij 610 ug/l. De man is later heengezonden.