Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 14.00 uur

Utrecht, 08-10-2010

Rijden onder invloed

DE BILT- Op donderdavond 7 oktober is een 47-jarige man uit Bilthoven aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 22.55 uur zagen surveillerende agenten een man wankelend lopen op De Akker. Agenten herkenden hem omdat hij vaker onder invloed van alcohol is. Agenten hielden de man in de gaten en zagen vervolgens dat er een voertuig wegreed in de richting van Ambachtsstraat. Toen zij de auto volgden en de automoblist stopte, bleek het inderdaad om dezelfde man te gaan. Hierop werd hij gecontroleerd. Onderzoek wees uit dat de 47-jarge man inderdaad alcohol had gedronken. De Bilthovenaar verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en beledigde de agenten.

Uiteindelijk is hij meegenomen naar het politiebureau. Hier blies hij 610 ug/l. Tegen de Bilthovenaar is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en belediging. Tevens kon hij zijn rijbewijs inleveren.

Inzet traumahelikopter

ODIJK Donderdagmiddag omstreeks 15.55 uur kreeg de politie een melding dat er aan de Rijnseweg een jongen buiten kennis was geraakt nadat hij op zijn achterhoofd was gevallen. Hiervoor vloog een traumahelikopter aan. Toen agenten ter plaatste kwamen, was de jongen alweer bij kennis en de situatie stabiel. Hierop kon de traumahelikopter zijn weg weer vervolgen.

Burgernetactie

ZEIST Donderdagmiddag heeft de politie een Burgernetactie ingezet op zoek naar een 9-jarige jongen.

Omstreeks 12.50 uur kreeg de politie een melding dat hij zou zijn weggelopen in de buurt van de Montaubanstraat tijdens zijn bezoek aan de tandarts onder begeleiding van een medewerker van de instelling waar de jongen verblijft. De centralist zette hierop binnen een half uur een Burgernetactie in. Deze kon binnen tien minuten al worden beeindigd omdat een andere medewerker van de instelling de jongen toen aantrof op De Dreef.

Man gewond bij ongeval

ZEIST In de nacht van donderdag op vrijdag vond aan de Koelaan een eenzijdig auto-ongeval plaats. Hierbij raakte een 19-jarige man gewond.

Een 19-jarige automobilist reed in een bocht rechtdoor waardoor hij eerst tegen een lantaarnpaal botste, vervolgens tegen een boom en daarna kwam hij op de rijbaan tot stilstand.

De man was aanspreekbaar, maar wel gewond. Hij was wat onduidelijk over de toedracht van het ongeval en gaf aan dat hij gedronken had. Er werd een bloedtest afgenomen en zijn rijbewijs werd ingevorderd op verdenking van rijden onder invloed van alcohol.

Met diverse botbreuken aan onder andere rugwervels, enkel en heup is de man per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.