Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Tunnel bij station Maarn gaat open voor al het verkeer

Tunnel gaat op korte termijn weer open voor al het verkeer

Als diverse maatregelen zijn genomen, gaat het tunneltje bij het station in Maarn weer voor al het verkeer open.

De gemeente heeft op woensdag 6 oktober overleg gehad met Rijkswaterstaat, Prorail en Strukton; de aannemer die het werk voor Prorail uitvoert. Uitkomst van dit overleg is dat gemotoriseerd verkeer in de tunnel bij het station aan de Raadhuislaan in Maarn weer mogelijk wordt als bepaalde maatregelen worden genomen.

Wij zijn blij dat alle partijen de signalen van ondernemers en inwoners serieus hebben opgepakt en dat het constructieve overleg ertoe leidt dat de tunnel weer open gaat voor al het verkeer.

Op dit moment is de tunnel nog afgesloten vanwege werkzaamheden voor de verbreding van de A12 en vanwege het aanbrengen van een lift bij het station. Voordat gemotoriseerd verkeer weer veilig gebruik kan maken van de tunnel moet de aannemer nog diverse werkzaamheden uitvoeren. Ook is het aanbrengen van een tijdelijke bestrating noodzakelijk.

De gemeente heeft onderzocht op welke manier de tunnel weer veilig opengesteld kan worden. Besloten is dat:

de helft van de tunnel wordt gebruikt voor het werkverkeer en de werkzaamheden;
er wordt een aparte strook gereserveerd voor voetgangers en mensen met een functiebeperking. Zij kunnen in twee richtingen gebruik maken van het voetpad;
op de strook die overblijft, rijden fietsers en auto's. Het verkeer wordt met een verkeersregelinstallatie geregeld.

De gemeente heeft de voorzitter van de Vereniging Bewonersbelangen Maarn-Maarsbergen en enkele ondernemers van deze maatregelen op de hoogte gesteld.

Als dinsdag 12 oktober duidelijk is wanneer de tunnel weer open gaat, worden de ondernemers en de direct omwonenden hiervan op de hoogte gebracht. In de loop van volgende week verspreidt ProRail een nieuwsbrief onder alle inwoners in Maarn.