Gemeente Almere

Ontvangst Argentijnse mammiehockeysters

08-10-2010

wethouder Peeters en hockeydames Op 7 oktober ontvingen wethouders Rene Peeters en Berdien Steunenberg een delegatie Argentijnse hockeydames in de topsporthal Almere. Negen Argentijnse mammie's kwamen naar Almere om een bezoek te brengen aan de Almeerse hockeyclub. In de topsporthal kregen ze een PowerPoint presentatie over Almere, een rondleiding door de topsporthal en een gezamenlijke lunch.

De dames waren op bezoek bij de Almeerse hockeyvereniging in het kader van het "mammiehockey".
Mammiehockey is een sport voor moeders van hockeyende kinderen. De eerste groep mammiehockeysters is gestart in Almere door Maria Verga. De Argentijnse haalde het idee vanuit haar geboorteland. Kinderen worden door de ouders (meestal de moeders) naar hockey gebracht omdat het op straat vaak te gevaarlijk is om de kinderen alleen te laten gaan. Om de dames langs de kant van de velden te laten voelen en leren wat de kinderen ervaren tijdens het hockeyen, werd de dames aangeboden om te trainen gedurende de tijd dat de kinderen ook op het veld stonden. Dit werd een groot succes.

De Almeerse Hockey Club behoort met 1596 leden (peildatum 29 september 2010) tot de grootste hockeyclubs van Nederland. De hockeyclub heeft een grote jeugdafdeling, bijna 75 procent van de leden speelt in de jeugd. En ook hier staan de wegbrengende moeders vaak langs de lijn. Daarom is ook hier een "mammie" groep opgericht. Met veel enthousiasme is mammiehockey in Almere van start gegaan.

Pagina('s)


* Topsportcentrum