Gemeente Almere

Zoektocht naar goedkopere IJmeerlijn officieel gestart

08-10-2010

Referentievariant IJmeerverbinding; aan nationale en internationale marktpartijen wordt gevraagd deze verbinding te optimaliseren. Dit betekent dat de ligging van de lijn - zoals in dit beeld weergegeven - niet vast staat. Vandaag presenteert de Werkmaatschappij Almere-Amsterdam de uitvraag, waarmee de markt wordt betrokken bij het verlagen van de kosten en het verhogen van de opbrengsten van een openbaar vervoerverbinding tussen Almere en Amsterdam.

In november 2009 heeft het kabinet gekozen voor een primair westelijke ontwikkeling van Almere en de aanleg van een IJmeerverbinding, mits de kosten-batenratio van zo'n verbinding substantieel verbetert. In de Werkmaatschappij werken rijk en regio samen aan deze opdracht. Dit gebeurt door het inschakelen van marktpartijen uit binnen- en buitenland, die beschikken over de nodige innovatiekracht en expertise. Vanaf vandaag kan het bedrijfsleven zich melden.

bij de afbeelding: Referentievariant IJmeerverbinding; aan nationale en internationale marktpartijen wordt gevraagd deze verbinding te optimaliseren. Dit betekent dat de ligging van de lijn - zoals in dit beeld weergegeven - niet vast staat.

Bijlage(n)


* Selectieleidraad IJmeerlijn (pdf 1,223.8K)
* Persbericht Werkmaatschappij Almere-Amsterdam (pdf 174Kb)