Politie Gelderland-Zuid

Getuigen gezocht van doorrijden na ongeval

Oudere fietser loopt nekletsel op na aanrijding

Nijmegen, 08-10-2010 o Donderdagmiddag raakte een 87-jarige fietser gewond bij een aanrijding op de Oostkanaaldijk. De tegenpartij was een jongen op een scooter, die doorreed na de aanrijding. De politie is op zoek naar getuigen en deze jongen.

Rond 14.45 uur vond de aanrijding plaats op de Oostkanaaldijk. Daarbij raakte de scooter zodanig de fietsende man, dat deze ten val kwam. Het slachtoffer brak daardoor enkele nekwervels.

Een getuige die de klap hoorde, liep naar het bewuste fietspad toe en zag een onbekende jongeman staan schelden tegen de gevallen fietser. De gevallen scooter werd opgepakt en de bestuurder wilde vertrekken, zonder het slachtoffer hulp te verlenen. De getuige wilde daarop de bestuurder tegenhouden maar werd door hem in de struiken geduwd.

Racefietser gezocht
De politie werd ook door een getuige op een racefiets gebeld; deze man gaf het kenteken van de scooterrijder door. Dat bleek van een gestolen scooter te zijn.
Voor het onderzoek naar deze aanrijding is de politie nu op zoek naar getuigen, waaronder deze fietser. Hebt u iets gezien of gehoord, komt onderstaand signalement u bekend voor? Neem dan contact op met politieteam Nijmegen Zuid via het algemene nummer 0900 88 44.

Signalement scooterrijder
Van de scooter en bestuurder is het volgende bekend. Vermoedelijk gaat het om een rood/zwarte scooter

De bestuurder droeg n rood/witte integraalhelm
Het betrof een blanke jongeman met stevig postuur

Lengte ong. 186 cm.
Donkerkleurige heupjas met blauwe spijkerbroek. (1)

Laatst gewijzigd 08-10-2010 14:59 | © Regio Gelderland-Zuid |