Politie Gelderland-Zuid

Tweetal vast na overlast

NIjmegen, 08-10-2010 o De politie en bureau Toezicht hebben donderdag in Nijmegen twee mannen aangehouden. De 1e voor wildplassen en belediging, de 2e voor het niet tonen van zijn ID en bezit van een busje traangas.

Rond 22.15 uur wilde de toezichthouders een 33-jarige Nijmegenaar bekeuren voor wildplassen. Hij werd betrapt bij de Burgemeester Hustinxstraat. De man was beschonken, het niet met de bekeuring eens en liep weg.
Een mountainbiker passeerde de man en gaf hem zijn fiets. Hierop dacht de verdachte weg te kunnen komen. Op de Marialaan werd hij echter door andere toezichthouders alsnog aangehouden. Daarbij bedreigde de verdachte de toezichthouders en verzette hij zich bij de aanhouding.

Politieagenten die naar de Marialaan gingen ter ondersteuning, troffen eveneens de eerdere mountainbiker aan. Hij stond op een plaats waar vandaan beledigingen klonken richting toezichthouders. Tijdens het onderzoek naar zijn rol kon de man zich niet legitimeren en bleek bij een verboden busje traangas bij zich te hebben. Ook deze 31-jarige Nijmegenaar is aangehouden.
De verdachte ontkende iets met de aangetroffen fiets van doen te hebben. De fiets wordt onderzocht om te achterhalen of die van diefstal afkomstig is. (1)

Laatst gewijzigd 08-10-2010 15:28 | © Regio Gelderland-Zuid |