FloraHolland


FloraHolland Productcommissie Zomerbloemen

FLORAHOLLAND (8 oktober 2010) - Op 30 september jl. vond het overleg van de FloraHolland Productcommissie Zomerbloemen (FPC) plaats.

P. Sap heeft een toelichting gegeven over de stand van zaken digitale snijbloemencatalogus. De digitale snijbloemencatalogus is een internetapplicatie waar alle bloemenaanvoerders hun aanbod in kunnen plaatsen. De bloemisten kunnen via de catalogus in het openbare gedeelte inzicht krijgen welke producten in welke periode beschikbaar zijn. Op deze manier willen de kwekers vraag via de achterkant creëren. De deelname is op dit moment nog gering. De vraag is; hoe kunnen we de deelname verhogen? De FPC heeft enkele ideeën gegeven, het belangrijkste is om de bloemencatalogus regelmatig onder de aandacht bij kwekers en kopers te brengen.

G. Gardien is half september op marktbezoek geweest naar München. Tijdens de vergadering heeft hij aan de hand van foto's een impressie gegeven over de bevindingen. In de omgeving van München staat ongeveer 100 ha. locale productie. Er worden vooral zaaizomerbloemen geteeld. Deze worden verwerkt tot veldboeket en kant-en-klaar verkocht op de groothandelsmarkten. De FPC heeft aangegeven volgend jaar op marktbezoek te willen. De interesse gaat uit naar Polen.

J. Doornekamp van Bloemen Bureau Holland heeft een presentatie verzorgd over het promotieproject PurE summer flowers. In 2010 is er onder andere een inspiratieboek uitgebracht. Er zijn in 6 maanden 5000 boeken verkocht.
J. Doornekamp heeft een toelichting gegeven op de vele verschillende activiteiten. Er zijn ook verschillende samenwerkingen met exporteurs. De exporteurs organiseren presentaties en/of workshops. De doelstelling is kennisoverdracht. De FPC adviseert om de deelnemers maar ook de andere kwekers regelmatig te informeren over de activiteiten.

De volgende vergadering zal plaatsvinden in december 2010.