Gemeente Eindhoven

Neos exploitant Zorghotel Kwartelstraat
Neos wordt de exploitant van het Zorghotel voor zieke dak- en thuislozen in Huize Angela aan de Kwartelstraat. De door de gemeente beoogde samenwerking tussen Neos en Sint Annaklooster gaat niet door.

In het nieuwe Zorghotel komen zieke dak- en thuislozen die tijdelijke of langdurige zorg nodig hebben. Dat vraagt om een goede afstemming van werkprocessen, zeker als meerdere instellingen bij de uitvoering betrokken zijn. In de afgelopen weken hebben Neos en Sint Annaklooster intensief met elkaar overlegd over mogelijke samenwerking in Huize Angela. De tijd ontbreekt echter om dat naar behoren te regelen.

De tijdsdruk heeft te maken met de belofte van de gemeente Eindhoven om op korte termijn duidelijkheid te verschaffen aan de omwonenden van Huize Angela. Maar ook moet het plan voor het nieuwe Zorghotel zo spoedig mogelijk worden ingediend bij het Zorgkantoor. De exploitant van het Zorghotel krijgt anders de financiën niet op tijd geregeld.

De gemeente betreurt het dat de beoogde samenwerking tussen Neos en Sint Annaklooster niet doorgaat, maar hecht er in het belang van de doelgroep zeer veel waarde aan dat het Zorghotel in de Kwartelstraat zo snel mogelijk van start gaat. De bedoeling is dat het Zorghotel in het voorjaar van 2011 geopend wordt. Er zullen gemiddeld steeds 24 zieke dak- en thuislozen verblijven in het Zorghotel.