Politie Gelderland-Zuid

Verkeerscontroles

Hoge snelheid en veel mobiel bellen

Maasdriel / Geldermalsen, 08-10-2010 o Een 41-jarige automobilist uit Tilburg raakte donderdag zijn rijbewijs kwijt in de gemeente Maasdriel waar een snelheidscontrole werd gehouden. In Geldermalsen werd een algemene controle gehouden waarbij veel mobiel bellers zijn bekeurd.

De 41-jarige reed met hoge snelheid over de Van Heemstrweg bij de sluis van St Andries in Heerweaarden.
Hij reed 107 km/u waar plaatselijk 50 km/u is toegestaan. Op dat moment vond er een snelheidscontrole plaats. Deze bestuurder is bekeurd en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Maasdriel

De snelheidscontrole vond plaats tussen 07.30 en 10.45 uur, waarbij 602 autos passeerden. In totaal overtraden 216 bestuurders de snelheid, waarvan deze automobilist de hardste rijder was.

Geldermalsen
Team Verkeershandhaving heeft met het lokale politieteam enkele controles gehouden op de Zeekade en in Lingewaal. Bij de bromfiestcontroel op de Zeekade zijn 9 personen bekeurd voor het hebben van een te hoge constructiesnelheid.Van 4 personen is het kentekenbewijs ingevorderd.

In totaal zijn tijdens de controles 11 bestuurders bekeurd voor mobiel bellen en 15 voor het niet dragen avn de gordel.

bestuurders droegen geen helm, 3 bestuurders konden geen kentekenbewijs tonen, 2 hadden geen rijbewijs. Met alle andere overtredingen ligt het aantal bekeuringen riodn de 25.
(1)

Laatst gewijzigd 08-10-2010 15:49 | © Regio Gelderland-Zuid |