Ministerie van Buitenlandse Zaken

beantwoording vragen van het lid Pechtold over een informatief bericht voor diplomaten over de deelname aan coalitie(-onderhandelingen) door de PVV

Kamerbrief inzake beantwoording vragen van het lid Pechtold over een informatief bericht voor diplomaten over de deelname aan coalitie(-onderhandelingen) door de PVV

Kamerbrief | 8 oktober 2010

Graag bied ik u hierbij de antwoorden aan op de schriftelijke vragen gesteld door het lid Pechtold over een informatief bericht voor diplomaten over de deelname aan coalitie(-onderhandelingen) door de PVV. Deze vragen werden ingezonden op 21 september 2010 met kenmerk 2010Z13217.

De Minister van Buitenlandse Zaken,

Drs. M.J.M. Verhagen

Antwoorden van de heer Verhagen, Minister van Buitenlandse Zaken op vragen van het lid Pechtold (D66) over een informatief bericht voor diplomaten over de deelname aan coalitie(-onderhandelingen) door de PVV.

Vraag 1

Kunt u in aansluiting op uw antwoorden d.d. 13 september 2010 op de schriftelijke vragen

terzake aangeven welke ambassades een informatief bericht met enkele elementen van publieksdiplomatie hebben ontvangen over het formatieproces in Nederland? 1)

Antwoord

Het betreffende bericht is gezonden aan ambassades in Afrika (waaronder Cairo), Azie (waaronder Jakarta en Kaboel), Amerika (waaronder Washington) en Europa (waaronder Brussel).

Vraag 2
Is het informeren van bepaalde ambassades gebleven bij dit informatieve bericht of zijn meerdere informatieve berichten dan wel instructies verzonden?

Antwoord

Over de stand van zaken in het formatieproces is dat het enige informatieve bericht dat is toegegaan aan de betreffende posten.

Vraag 3
Heeft u signalen ontvangen van één of meerdere ambassades dat extra informatie over de onderhandelingen ten aanzien van een kabinet van CDA en VVD met gedoogsteun van de PVV gewenst is, en zo ja, wat was de strekking van deze signalen?

Antwoord

Neen, ik heb voorafgaand aan de publicatie van het concept-regeerakkoord geen verzoeken gekregen om nadere informatie.


1) Aanhangsel Handelingen, vergaderjaar 2009-2010, nr. 3237