KNHS

De Ronde stelt teleur
8 oktober 2010

Koos de Ronde heeft zojuist teleurgesteld in de dressuur. De Rondes rechtervoorpaard Diplomat liet het gedurende de proef afweten waardoor de menner uit Zwartewaal slechts een score van 52,22 strafpunten toebedeeld kreeg. Koos de Ronde staat momenteel met nog negen deelnemers te gaan op de zevende plaats.

Het was een slechte proef, vertelt een zeer teleurgestelde De Ronde. Diplomat bleef steeds achter en ik maakte zelf ook twee foutjes, wat natuurlijk niet heeft geholpen. Het schouderbinnenwaarts gaan kwam niet uit de verf en ook de overgang naar de stap was te ruw. Ik weet dat ik beter kan, want een aantal weken geleden reed ik met ditzelfde span nog een score van 43 strafpunten.

De achterpaarden daarentegen vormden een mooi blok en op een enkel moment na bleef het linkervoorpaard ook goed bij de les. Nederland gaat dankzij de sterke dressuurproeven van IJsbrand Chardon en Theo Timmerman op donderdag aan de leiding in het landenklassement. Het team van de Verenigde Staten staat met Tucker Johnson nog te gaan op de tweede plaats.

Tussenstand

Kijk voor de reacties van alle deelnemers en de bondscoach (interviews) op www.paardensport.tv
Volg al het laatste nieuws via twitter: www.twitter.com/wegkentucky

Meer info zie: www.alltechfeigames.com