Gemeente Brummen


Inwoners buigen zich over hoofdlijnenplan GVVP

(Oorspronkelijke publicatie datum: 08-10-2010)

Het toekomstige beleid op het gebied van verkeer en vervoer kan zich verheugen op veel belangstelling. Op maandagavond 27 september jl. bezochten circa vijftig inwoners een informatiebijeenkomst over het gemeentelijk verkeers- en vervoersplan (GVVP). Ook diverse gemeenteraadsleden waren aanwezig om zich te laten informeren over de hoofdlijnen van dit beleidsplan. Tijdens de informatieavond is niet alleen informatie gegeven over de eerste hoofdlijnen voor het toekomstige verkeers- en voersplan. Ook is aan de hand van een aantal belangrijke themas verder nagedacht over de verdere invulling en uitwerking van het beleidsplan. Op panelen werden deze belangrijke onderwerpen toegelicht waarna alle aanwezigen door het plakken van stickers een voorkeur konden aangeven.

Op deze speciale projectpagina kunt u onder andere de presentatie over het hoofdlijnenplan (inclusief de inforamtie op de panelen) nog even nalezen en bestuderen.

Nog reageren?
Tijdens de informatieavond zijn verschillende belangrijke aanvullingen en aandachtspunten voor het GVVP meegegeven. Zo is er bijvoorbeeld meer aandacht voor ruiter- en koetsierroutes gevraagd. Ook biedt het gemeentebestuur een ieder nog tot 26 oktober de gelegenheid eventuele reacties kenbaar te maken. Op deze speciale projectpagina vindt u een reactieformulier. Deze reacties worden zoveel mogelijk meegenomen in het beleidsplan. Dat wil overigens niet meteen zeggen dat de ingediende reacties ook uitgevoerd gaan worden. Het gemeentebestuur (college en raad) gebruiken de reacties uiteraard wel bij hun afwegingen om tot een goed plan te komen.

Besluitvorming
Het hoofdlijnenplan is vorige week donderdag ook tijdens het raadsforum Ruimte besproken. Tijdens de besluitvormende raadsvergadering van donderdag 28 oktober neemt de gemeenteraad een besluit over het hoofdlijnenplan. Bij een positief raadsbesluit liggen de kaders voor het GVVP vast en kan voortvarend gestart worden met het opstellen van het beleidsplan en het uitvoeringsprogramma. Het college heeft overigens ook toegezegd een nieuwe informatieavond te organiseren nadat het beleidsplan is vormgegeven. Op deze avond zal het (uitgewerkte) beleidsplan gepresenteerd worden, zodat een ieder kennis kan nemen van de door de gemeente gemaakte keuzes.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u de gemeentelijk projectleider Pieter Bas Zwiers benaderen. Hij is bereikbaar via telefoonnummer (0575) 56 82 67 of email p.zwiers@brummen.nl