Ingezonden persbericht


Persbericht Deloitte

Service2Media wint Deloitte Technology Fast50

Movetis gekroond tot Rising Star 2010

Rotterdam, 8 oktober 2010 - Service2Media is tot winnaar uitgeroepen van de Deloitte Technology Fast50 2010, de verkiezing van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven in Nederland en België. Het bedrijf realiseerde over de afgelopen vijf jaar een omzetgroei van 4.763 procent. De tweede plaats werd behaald door Morphis en de CM Groep sleepte behalve de derde prijs ook de Sustainable Grower Award in de wacht. De Rising Star Award werd gewonnen door Movetis.

Gisteren vonden in het Evoluon te Eindhoven het Deloitte Rising Star Event en de Technology Fast50 Award Ceremony plaats. Tijdens het galadiner werd Service2Media tot het snelst groeiende technologiebedrijf van Nederland en België gekroond. Service2Media, in 2008 de winnaar van de Rising Star Award, levert innovatieve mobiele diensten om merken in direct contact te brengen met hun klanten. Het bedrijf dat in 2005 werd opgericht kwam dit jaar voor het eerst in aanmerking voor de Fast50 en wist, met een groei van 4.763 procent, meteen de hoofdprijs mee naar huis te nemen. Geert Kolthof, CEO van Service2Media: 'We zijn erg blij dat we de winnaar zijn van Deloitte Technology Fast50. Deze award is een teamprestatie en we zien het als een erkenning voor onze activiteiten de laatste jaren. We hebben gisteravond deze fantastische milestone gevierd, maar vandaag gaan we weer verder met onze business.'

Meer winnaars
Morphis, eveneens in 2005 opgericht, won de tweede prijs met een groeipercentage van 2.704 procent. Het bedrijf ontwikkelt workflow- en workloadmanagement producten. Jeroen van Glabbeek van de CM Groep nam twee prijzen in ontvangst: de derde prijs én de Sustainable Grower Award. Het bedrijf dat gespecialiseerd is in zakelijke sms- en mms-diensten, staat inmiddels voor de vijfde keer in de ranking en behaalde over de afgelopen vijf jaar een groei van 2.227 procent. Daan Witteveen, programmaleider van de Deloitte Technology Fast50: 'Al vijf jaar in de lijst staan en dan zo'n hoge score behalen, dat is indrukwekkend. Snel groeien is één maar de groei vasthouden is een tweede.'

Tijdens de avond werd een aantal hightech bedrijven in het zonnetje gezet. Het enige biotechbedrijf in de ranking, Galapagos, behaalde de 25e plaats. Xsens uit Enschede, dat onder andere de bewegingspakken voor Hollywood maakt, behaalde de 42e plaats. In de categorie Greentech is Coretec engineering dit jaar vertegenwoordigd op nummer 47. Witteveen: 'Soms wordt beweerd dat innovatieve technologie niet meer van Nederlandse of Belgische bodem komt. Gelukkig bewijzen deze bedrijven het tegendeel.' Het bedrijf iVOX bvba behaalde met de 11e plaats de hoogste Belgische notering. iVOX is gespecialiseerd in online marktonderzoek.

Rising Star
's Middags streden de Rising Stars door middel van Elevator Pitches om de titel 'Rising Star 2010'. De verkiezing is speciaal in het leven geroepen voor bedrijven jonger dan vijf jaar, in tegenstelling tot de Fast50 die bedoeld is voor bedrijven die vijf jaar of langer bestaan. Movetis werd door een onafhankelijke jury uitgeroepen tot 'Rising Star 2010' vanwege de sterke pitch en het beste ondernemersplan, in de zin van schaalbaarheid, ervaring, expertise van het managementteam en de omzetpotentie. Movetis is een Belgisch bedrijf actief in gastro-intestinale therapieën, waaronder een product voor chronische constipatie.

Layar, 's werelds grootste platform voor Augmented Reality ('verrijkte realiteit'), heeft de Most Disruptive Innovator Award gewonnen. Co-founder Claire Boonstra nam de prijs in ontvangst: 3 maanden intensieve begeleiding in het Plug and Play Tech Center in Silicon Valley. Claire Boonstra: "We zijn ongelofelijk vereerd en blij met deze prijs. Het openen van een kantoor in San Francisco staat al in onze plannen - dit kan geweldig helpen bij het opstarten van onze business aldaar.'

Over Deloitte Technology Fast50

De Deloitte Technology Fast50 is een jaarlijks terugkerende verkiezing van de vijftig snelst groeiende technologie bedrijven in Nederland en België. De selectie vindt plaats op basis van de percentuele omzetgroei over de afgelopen vijf jaar (2005 - 2009). Ook bedrijven die korter dan vijf jaar bestaan, kunnen meedoen aan het Technology Fast50 programma in de categorie Rising Star. Zij worden beoordeeld op omzetpotentie, in plaats van op groeicijfers. De deelnemers kunnen afkomstig zijn uit de publieke en private sector en omvatten alle technologie segmenten waaronder software, internet, biotech/medische apparatuur, computers/randapparatuur, halfgeleiders, communicatiemiddelen/netwerken, media/entertainment en greentech. Naast de ranglijst bestaat het Technology Fast50 programma uit seminars, ronde tafel besprekingen met (voormalige) 'captains of industry' en studiereizen die gedurende het jaar georganiseerd worden.

Over Deloitte Touche Tohmatsu Limited

Deloitte Touche Tohmatsu Limited is een organisatie van zelfstandige memberfirms, die zich richt op de hoogste kwaliteit bij het leveren van professionele dienstverlening en advies. Onze dienstverlening is gebaseerd op een wereldwijde strategie voor circa 140 landen. Daartoe is de expertise beschikbaar van 150.000 professionals in alle werelddelen en van onze memberfirms met hun vestigingen. Dienstverlening wordt aangeboden in vier professionele disciplines: accountants, belastingadviseurs, consultants, financieel adviseurs. Onze memberfirms werken zowel voor de grootste wereldwijde ondernemingen, als voor nationale bedrijven, de publieke sector als voor snelgroeiende bedrijven.

Voor meer informatie over onze juridische structuur: www.deloitte.com