Siemens

Persbericht

201010. 349

Den Haag, vrijdag 8 oktober 2010

Low Cost ultrasone Clamp-on flowmeter van Siemens

De nieuwe low cost ultrasone Clamp-on flowmeter Sitrans FST020 van Siemens is speciaal ontworpen voor basistoepassingen waarbij alleen het debiet hoeft te worden gemeten. De flowmeter is geschikt voor het meten van nagenoeg iedere vloeistof en voldoet aan de specifieke eisen die worden gesteld ten aanzien van (afval)waterbehandeling, klimaatinstallaties (HVAC), energiecentrales, de chemische en voedingsmiddelenindustrie. De Sitrans FST020 is geschikt voor plaatsing op leidingen met een maximale diameter van DN 9000 en kan dankzij de eenvoudige configuratie en installatie snel in bedrijf worden gesteld.

De Sitrans FST020 is afgestemd op de specifieke eisen van toepassingen op het gebied van (afval)waterbehandeling, klimaatinstallaties (HVAC), energiecentrales, de chemische industrie en de algemene procesindustrie. Deze enkelkanaals flowmeter biedt RS232-communicatiemogelijkheden en heeft een eenvoudig, gebruiksvriendelijk ontwerp, waardoor installatie en configuratie probleemloos en snel zullen verlopen. De Clamp-on flowmeter Sitrans FST020 leent zich voornamelijk voor toepassingsgebieden en installaties waarbij de leiding niet kan worden onderbroken vanwege de procesvoering of doordat er bijvoorbeeld sprake is van corrosieve dan wel giftige vloeistoffen of vloeistoffen die onder hoge druk staan.

Net als alle andere Clamp-on ultrasone flowmeters van Siemens wordt de flowmeter gekenmerkt door een uitstekende werking en betrouwbare meetresultaten. De nauwkeurigheid van de nieuwe Sitrans FST020 Clamp-on flowmeter bedraagt 1 tot 2%. Tevens heeft de Sitrans FST020 een hoge reproduceerbaarheid en een dynamische nulpuntsbepaling waardoor u ook bij lage debieten verzekerd blijft van een betrouwbare en nauwkeurige meting. Dit alles dankzij de alom geprezen en gepatenteerde WideBeam technologie, waardoor het apparaat zelfs onder de meest veeleisende omstandigheden blijft functioneren.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Industry Automation & Drive Technologies, Remon Roos Telefoon: +31 (0)70 333 3495
E-mail: remon.roos@siemens.com
Internet: http://www.siemens.nl/industry

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Persvoorlichting: Bernard H. Bos
Telefoon: +31 (0)70 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com