Gemeente Eindhoven

Bouw sporthal Botenlaan voorlopig uitgesteld
Het besluit om de sporthal Botenlaan te bouwen en sporthal Lievendaal af te breken wordt voorlopig uitgesteld. De directie van het VMBO Christiaan Huygens College en het geselecteerde bouwbedrijf Mertens zijn hiervan op de hoogte gebracht. Dat is het voornemen van het college van burgemeester en wethouders.

De reden van het uitstel is tweeledig. In de eerste plaats is de aanbesteding van de sporthal substantieel duurder uitgevallen dan geraamd en in de tweede plaats noopt de financiële situatie van de gemeente tot een heroverweging van het raadsbesluit van 22 maart 2009. In dit besluit heeft de raad een bedrag van 8,9 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de herinrichting van sportpark Botenlaan (inclusief de nieuwe sporthal) en tevens het college de opdracht gegeven om voorstellen te doen voor alternatieve dekking voor de investering.

Een nieuwe sporthal aan de Botenlaan is een wens van de school en voor de gemeente niet strikt noodzakelijk, omdat op 1 kilometer afstand sporthal Lievendaal ligt. Deze oudere sporthal zou ook voor de onderwijsdoeleinden van het Christiaan Huygens College kunnen worden ingezet.

Voordat het college een definitief besluit neemt, wil zij eerst een kosten-batenanalyse maken van de scenario's.