Deltion College


nieuws

08-10-10

Studenten Deltion verdiepen zich in het persoonlijke verhaal van een ander

Zielige vluchtelingen, criminele allochtonen, werkschuwe jongeren. Een beeld van iemand is snel gemaakt. Studenten van de opleidingen Kunst, Media en Design van het Deltion College gaan zich de komende tijd verdiepen in het persoonlijke verhaal van een ander, door mee te doen aan het een nieuw kunstenaarsproject: "Mijn Rootz, Jouw Beeld". In dit geval van iemand die ooit besloten heeft zijn wortels, zijn Rootz, achter zich te laten en een heel nieuw avontuur in Overijssel te beginnen. Het project start woensdag 13 oktober op het Deltion College met een introductie Masterclass. Vijf verhalenvertellers uit Congo, Afghanistan, Indonesië, Turkije en Iran vertellen hun levensverhaal/ Rootz aan de studenten van Deltion.

Met behulp en onder begeleiding van ervaren kunstenaars in de disciplines: rap & spoken word, mime/kleinkunst, schilderen, performance en fotografie ontrafelen de studenten vervolgens stap voor stap het verhaal. De studenten maken hier in vier middagen een kunstuiting van. Het resultaat is een serie kunstwerken en performances, waarin twee levens samenkomen; dat van de verteller en dat van de maker van kunstwerk. De kunstuitingen worden tijdens een feestelijke slotavond, door de studenten gepresenteerd aan de vertellers en het publiek. De slotavond vindt 3 december plaats op de campus van het Deltion College.

Mijn Rootz, Jouw Beeld is een initiatief van Marit Otto, Betty van Velzen en Cos Overijsel en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel, de gemeente Zwolle, Hervormd Weeshuis Zwolle, het Oranje Fonds en het Deltion College.

---