KNHS

Teveel spanning in kür Glasten Krapels
8 oktober 2010
Glasten Krapels - Matador

1 | 2

LEXINGTON/KENTUCKY (KNHS) Glasten Krapels (Halfweg)en Matador hebben teleurstellend gepresteerd in de kür op muziek in grade 3, het laatste onderdeel van de para. Zijn bruine ruin Matador werd steeds meer gespannen tijdens de kür waardoor Krapels uiteindelijk vroegtijdig afgroette. Omdat het overgrote merendeel van de oefeningen was uitgevoerd, kreeg de 20-jarige ruiter toch een score achter zijn naam van 59,8%. Het goud in de kür ging naar de Duitse Hannelore Brenner met een score van 79,2%.

Het eerste stuk van de kür van Krapels ging goed, maar vanaf de stap onderdelen onstond er spanning. Matador kwam tegen de hand in stap en in draf galoppeerde hij aan waar dat niet moest. In draf ging het weer even goed, maar in galop wilde hij uitbreken op de volte. Rechtsom ging het nog goed, maar bij het linksom appuyeren staakte hij echt. Ik dacht toen ik draai hem om en rijdt de kür in draf uit. Ik kreeg hem echter gewoon niet meer de bocht om bij de uitgang van de ring en heb afgegroet, laat Glasten weten.

Ondanks de teleurstelling van de kür relativeert Krapels: Ik heb twee proeven gereden waar ik blij mee ben en we hebben de paralympische nominatie gehaald. Het is alleen jammer om het WK zo af te sluiten. Ik ben pas twintig en ben vierde en vijfde van de wereld geworden, dus ik heb een mooie tijd gehad hier.

Uitslag Kur op muziek grade 3, 8 oktober

1. Hannelore Brenner (GER)- Women of the World 79,2%
2. Annika Lykke Dalskov (DEN) Preussen 75,4%
3. Sharon Jarvis (AUS) Applewood Odorado 74,7% 13. Glasten Krapels (Halfweg) Matador 59,8%