Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Nieuwegein, 24 september 2010

Ambtenaren en WMO-raden praten over aangepast sportaanbod

Ambtenaren, WMO-raden en gehandicaptenplatformen uit de provincie Utrecht zijn uitgenodigd om in Zeist bij elkaar te komen om te praten over het sportaanbod voor mensen met een beperking. Zij doen dat op 15 oktober van 9.30 tot 12.00 uur ter afsluiting van de Week van de Toegankelijkheid op de Internationale dag van de Witte Stok. De precieze locatie is 't Hollebloc aan De Clomp 33-04. Ambtenaren, WMO-raden en gehandicaptenplatformen kunnen zicht aanmelden via de banner 'Week van de Toegankelijkheid' op www.usportanders.nl.

Sportbeleid
De bijeenkomst wordt georganiseerd door Sportservice Midden Nederland, Programma VCP, GPPZ, CliëntenBelang Utrecht en NVBS. Centraal staat hoe gemeenten sportbeleid voor mensen met een beperking kunnen invullen. Door presentaties van deskundigen en een groepsdiscussie hopen de organisatoren de bezoekers te inspireren, zodat zij actief voor mensen met een beperking aan de slag gaan. De dagvoorzitter is Jos Sprenkels, voorzitter van het Gehandicapten- en Patiënten Platform Zeist.

Week van de Toegankelijkheid
Van vrijdag 8 tot en met vrijdag 15 oktober vindt voor de elfde keer de Week van de Toegankelijkheid plaats. Het thema is 'Sport en bewegen voor iedereen'. Tijdens deze week vragen mensen met een beperking of chronische aandoening aandacht voor de toegankelijkheid van het sport- en beweegaanbod, met name bij reguliere verenigingen. Het is voor hen nog lang niet overal mogelijk om met mensen zonder beperking te sporten. Op de dag van de Witte Stok vragen mensen met een visuele beperking aandacht voor hun recht op zelfstandige mobiliteit.



Ingezonden persbericht