Ingezonden persbericht


Rotterdam, 22 september 2010
(222 woorden)
PERSBERICHT

Broeder van Taizé te gast in Rotterdams Theologencafé

Vrijdag 8 oktober 2010 zal een van de broeders van Taizé te gast zijn in het Theologencafé van bisdom Rotterdam. Hij zal vertellen over de kloostergemeenschap in dit Franse dorp, dat al decennialang populair is onder jongeren uit de hele wereld: elk jaar komen er vele tienduizenden jongeren voor enkele dagen tot een paar weken meeleven met de broeders. In het bijzonder zal de broeder informatie geven over de internationale ontmoeting die rond de jaarwisseling zal plaatsvinden in Rotterdam, want eind van dit jaar staat deze stad in het teken van Taizé. Tienduizenden jongeren worden eind december in Rotterdam verwacht voor een programma van ontmoeting, workshops, zang en gebed. Ze komen op uitnodiging van Taizé en mogen daarbij op steun van de R.-K. Kerk Nederland en de Protestantse Kerk in Nederland rekenen. Velen in het bisdom Rotterdam zetten zich in om de jongeren bij dit grote evenement goed te ontvangen.

De bijeenkomst vindt plaats in de Clauszaal op de eerste verdieping van het Congrescentrum Engels, pal naast het Centraal Station in Rotterdam. De deuren staan open vanaf 13.30 uur, het programma is van 14.00 uur tot 15.30 uur. Na afloop is er tot 16.30 uur gelegenheid tot ontmoeting.

Het Theologencafé is een ontmoetingsmogelijkheid voor pastores, pastoraal werkers, diakens en andere belangstellenden. Het Theologencafé wordt georganiseerd door de Pastorale Dienstverlening van bisdom Rotterdam.

Einde bericht


---

Noot voor de redactie /