Uitnodiging voor 'Relax your mind'

29/09/2010 07:15

Fonds Psychische Gezondheid

Amersfoort, 29 september 2010 - Doe uw telefoon uit, zet (na dit bericht) uw screensaver aan, kijk even naar buiten en 'RELAX YOUR MIND'. Het Fonds Psychische Gezondheid nodigt u uit voor het evenement 'Relax your mind' op vrijdag 8 oktober. In het kader van de Landelijke Dag Psychische Gezondheid staat tijdens dit evenement het voorkomen van stress, overspannenheid en burn-out centraal. Deze ontspannende dag wordt georganiseerd in samenwerking met andere organisaties zoals Sanoma Uitgevers, het Trimbos-instituut en de Vereniging van Mindfulnesstrainers in Nederland.

U bent niet de enige als u last heeft van stress. Ruim 1.8 miljoen mensen werken structureel over en bijna tachtig procent van alle werknemers werken onder (hoge) tijdsdruk. Veertig procent van de werknemers vindt dat er meer (ARBO) maatregelen nodig zijn om de werkstress te verminderen. Niet gek dus dat er bijna een miljoen werkende mensen zijn die kenmerken vertonen die horen bij een burn-out. Geen stress tijdens het evenement 'Relax your mind'. Wel massale mindfulness.

Wilt u meer weten over mindfulness en hoe dat kan helpen tegen stress? Wilt u tweehonderd mensen tegelijk een bodyscan zien doen? Wilt u zien hoe kinderen mindfulness beleven en hoe zij stilzitten als een kikker? Wilt u de therapeut van uw keuze 'groeten en ontmoeten'? Of... wilt u weten hoe dé nieuwe sportschool voor de geest eruit ziet? Op vrijdag 8 oktober wordt ook een nieuwe virtuele sportschool geopend. Een plek waar mensen hun mentale fitheid kunnen trainen. Train uzelf ook mentaal fit! Kom op vrijdag 8 oktober naar de Dissel in Amersfoort en 'Relax your mind'.

Het Fonds Psychische Gezondheid is een onafhankelijk goed doel en ontvangt geld van donateurs. Wij zetten ons in voor mensen met psychische problemen en hun omgeving. De Landelijke Dag Psychische Gezondheid is een jaarlijks terugkerende campagne met elke keer een ander onderwerp. Dit jaar is dat het voorkomen van stress, overspannenheid en burn-out.





http://www.psychischegezondheid.nl/landelijkedag