Ingezonden persbericht


Donderdag 30.09.10, Amsterdam

FORMAT SPEELT MET VUUR

Op vrijdag 8 oktober strijkt een Spaanse invasie neer in AIR, Amsterdam. Muzikale voorman Juan Sanchez stookt met de programmering van FORMAT ditmaal het vuur hoog op. Headliner in AIR1 is Alex Under (Trapez/CMYKmusik) die met zijn Spaans geschoeide techno dansvloeren wereldwijd in vuur en vlam zet. Support krijgt hij van Olene Kadar. Olene was een groentje maar inmiddels is hij de niet te blussen rode peper van de Nederlandse techno scene. Met zijn pittige live set beroert hij vriend en vijand.

Met het succes van de Plak crew in AIR2 nog fris in het collectief geheugen kan je je opmaken voor alweer een nieuwe lading "hot talents". Het ontwapenende enthousiasme van The Fooliganz heeft zijn uitwerking op de partyganger. Zo valt ook te verwachten dat AIR2 met zijn intieme karakter al snel een gezellige bende gaat worden wanneer de vonk over slaat. Het doorgedraaide dj collectief The Fooliganz komt uit de stad waar FORMAT een werkwoord is. Het team opereert onder de bezielende leiding van Jorn Liefdeshuis die bekend is van de Bar Weinig feesten in Melkweg en Tivoli. Nicked brengt een live set ten gehore die geijkt is op stomende dansvloeren. Olie op het vuur is de de obscure maar altijd dansbare 'Fooliganz' sound van Gino Gisberto en Len Konings.

De sound die je in AIR1 kan verwachten is een stevige mix van techno. Alex Under die platen uitbracht op onder meer Trapez en Richie Hawtin's Plus 8 label krijgt een 'carte blanche'. Alex Under kan het vermaarde Voidd audio systeem in AIR dus flink op de proef stellen. AIR is overigens genomineerd voor een Gouden Kabouter (de Oscar voor het Amsterdamse nachtleven) voor het beste geluidssysteem. Denk je dat jouw eigen pc speakers ook zo gek nog niet zijn dan kan je de dj sets van FORMAT altijd terug luisteren. Wil je dus nagenieten van je weekeinde en de beats op FORMAT, ga dan naar de website van VPRO's '3voor12'.

Voor de november editie komt Tony Rohr (live) helemaal uit Amerika en hij zal worden vergezeld door Anton Pieëte (live), ons Juan Sanchez en AIR2 is van de dames van Kattekwaad. Zij zijn beter bekend als de regeltantes achter de Vuig* feesten.

Vrijdag 8 oktober
FORMAT invites ALEX UNDER
AIR, A'dam, Amstelstraat 24
23:00-05:00
Presale: E 15,-
Ticketlink: http://air.nl/buyticket/98-format.html

AIR 1:
23:00 - 02:00 Juan Sanchez
02:00 - 03:00 Olene Kadar (Live) (Blabla)
03:00 - 05:00 Alex Under (Trapez/CMYKmusik)

AIR 2: hosted by The Fooliganz
Jorn Liefdeshuis
Nicked (live)
Gino Gisberto
Len Konings

FORMAT, every second friday of the month in AIR!

WEB: http://air.nl/events/98-format.html
FACEBOOK: http://facebook.com/AIR.FORMAT
TWITTER: http://twitter.com/AIR_FORMAT


---

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht