Ingezonden persbericht


Vrije Academie / GEMAK nodigt u uit voor:

Het Gesprek van de Maand | 8 oktober om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)

Introducing JÅRG GEISMAR. Pieter van Os in gesprek met Jårg Geismar naar aanleiding van start van project ACCIDENTAL MEETING over en met de buurt.

Toegang gratis

()

Op de huid van de actualiteit presenteert de Vrije Academie vanaf oktober 2010 iedere tweede vrijdag van de maand een Gesprek van de Maand met een bijzondere gast over een uitzonderlijke tentoonstelling, een spraakmakend kunstproject of een prangende cultureel-politiek kwestie. De gast kan een kunstenaar, curator, beleidsmaker, publicist of politicus zijn. Het journalistieke element van de gesprekken wordt gewaarborgd door de presentator en mede-redacteur van Gesprek van de Maand, Pieter van Os, politiek redacteur van NRC/Handelsblad. Meer informatie over de gast en het Gesprek van de maand wordt kort voor de desbetreffende datum bekend gemaakt via persbericht en de Nieuwsbrief van de Vrije Academie.

Jårg Geismar (1958) is een Duitse kunstenaar die in Zweden is geboren en opgegroeid. Hij studeerde van 1980 tot 1986 aan de Staatliche Kunstakademie Düsseldorf en behaalde aansluitend een Master Degree Fine Arts aan de New School of Social Research/Parson School of Design in New York waar hij tot 1989 verbleef.

Jårg Geismar weet zich geïnspireerd door sociale processen, met name door de verschillende wijzen waarop wij ons in het alledaagse leven tot elkaar verhouden. Meestal op uitnodiging van musea en andere kunstinstellingen heeft hij zich de afgelopen twintig jaar toegelegd op het onderzoek naar wederzijdse communicatievormen in de publieke ruimte, met als doel zijn persoonlijke ervaringen en bevindingen te transformeren in beeldende constellaties. Daarbij maakt hij onder meer gebruik van tekeningen, fotografie, video, tekst en gebruiksvoorwerpen afkomstig uit de alledaagse werkelijkheid. Geismar richt zich niet alleen op het intermenselijke verkeer, maar ook op de relaties tussen mensen en de plaatsen waar zij leven en werken of de plekken die zij bezoeken.

Meer informatie over Jårg Geismar

Homepage: http://blog.geismar.net Youtube: http://www.youtube.com/user/followmeordont Facebook: jpgeismar Twitter: aquariumberlin

WBK Vrije Academie / Gemak
Paviljoensgracht 20-24
2512 BP DEN HAAG
tel: 070-3638968
e-mail: info@vrijeacademie.org www.vrijeacademie.org / www.gemak.org

Meld je aan voor de Nieuwsbrief / volg ons ook op Facebook!

11 september t/m 3 oktober 2010: tentoonstelling 'DNA 2008-2010' in GEMAK

17 oktober t/m eind december 2010: Accidental Meetings - een tentoonstelling van Jårg Geismar van en over De Buurt