Charly Lownoise opent mentale sportschool

05/10/2010 07:45

Fonds Psychische Gezondheid

Amersfoort, 05 oktober 2010 - Geen sportschool voor uw lichaam, maar een sportschool voor uw hoofd. Vanachter uw pc of laptop kunt u nu zelf werken aan uw mentale fitheid. DJ Charly Lownoise lanceert op 8 oktober 2010 dé nieuwe website waar dat kan: www.mentaalvitaal.nl. Meditatieleraar in opleiding Ramon Roelofs (alias Charly Lownoise) raakte zelf ooit bijna burn-out. Hij juicht de opening van Mentaal Vitaal toe. "Ik heb zelf moeten leren hoe ik meer balans in mijn leven kon aanbrengen. Deze website kan veel mensen helpen. Daar werk ik graag aan mee."

Landelijke Dag Psychische Gezondheid

De lancering van de website www.mentaalvitaal.nl gebeurt op het evenement 'Relax your mind.' Dit is een mindfulness-evenement in het kader van de Landelijke Dag Psychische Gezondheid 2010. Wereldwijd is het op 10 oktober World Mental Health Day. Een dag om aandacht te besteden aan geestelijke gezondheid. In Nederland organiseert het Fonds Psychische Gezondheid voor de veertiende keer deze Landelijke Dag. Rond 10 oktober organiseren talloze ggz-instellingen en andere organisaties activiteiten zoals lezingen, (kinder) mindfulness-sessies en films. Kijk voor een overzicht op www.wijzeroverstress.nl.

Evenement 'Relax your mind'

Het evenement 'Relax your mind' heeft een uniek begin. Zo'n veertig kinderen beginnen de dag met de oefening 'stilzitten als een kikker'. Op de dag zelf maken tweehonderd bezoekers kennis met mindfulness en de bijbehorende oefeningen. Midden op de dag wordt er een massa mindfulness-sessie gedaan waarna www.mentaalvitaal.nl officieel wordt gelanceerd. In de middag zijn er workshops en Meet & Greets met de mindfulness-trainers. Het evenement is uitverkocht. 'Relax your mind' wordt georganiseerd in samenwerking met Sanoma Uitgevers en de Vereniging van Mindfulness-trainers in Nederland.

De website www.mentaalvitaal.nl is van het Trimbos-instituut en het Fonds Psychische Gezondheid.

Het Fonds Psychische Gezondheid is een onafhankelijk goed doel en ontvangt geld van donateurs. Het Fonds zet zich in voor mensen met psychische problemen en hun omgeving. De Landelijke Dag Psychische Gezondheid is een jaarlijks terugkerende campagne met elke keer een ander onderwerp. Dit jaar is dat het voorkomen van stress, overspannenheid en burn-out.

Het Trimbos-instituut zet zich in voor het verbeteren van de geestelijke gezondheid door het delen van kennis.





http://www.psychischegezondheid.nl/landelijkedag