Ingezonden persbericht


Published: 08:00 CEST 08-10-2010 /Thomson Reuters /Source: Qurius N.V. /XAMS: QRIUS /ISIN: NL0000368140

Qurius en Getronics gaan strategische samenwerking aan voor het leveren van flexibele ERP diensten

Marktleiders in applicatie- en infrastructuurdiensten bieden klanten Microsoft Dynamics Cloud Services

ZALTBOMMEL/ZOETERMEER - 8 oktober 2010 - Qurius en Getronics hebben hun krachten gebundeld en gaan Best in Class Application Solutions leveren gebaseerd op Microsoft Dynamics, gehost op de Getronics Hybrid Cloud Infrastructure. Deze samenwerking garandeert klanten geïntegreerde, betrouwbare en flexibele end-to-end oplossingen met één contactpunt. Met dit aanbod zijn Qurius en Getronics (een dochteronderneming van KPN) in staat een geheel nieuw marktsegment van middelgrote gebruikers van Microsoft Dynamics business solutions te bereiken. Aangezien de Getronics hosting infrastructuur het hoogst scoort op het gebied van green ICT-oplossingen in Nederland, ontvangen klanten een 100% duurzame oplossing, conform de missie van Getronics en Qurius.

Qurius is gespecialiseerd in het leveren van industriespecifieke Microsoft Dynamics ERP-oplossingen.

Getronics is marktleider in infrastructuurdiensten met een sterke focus op het Nieuwe, duurzame Werken. Qurius en Getronics zien een duidelijke trend wat betreft het verplaatsen van infrastructuur van 'onsite' naar 'offsite'. Dit stelt de IT afdelingen van organisaties in staat om zich te richten op het optimaliseren van hun bedrijfsprocessen, terwijl ze tegelijkertijd kunnen rekenen op de flexibiliteit, hoge beschikbaarheid en de veiligheid van een off premise gehoste infrastructuur. In deze structuur betaalt de klant alleen voor het gebruik van de oplossing, wat een positieve invloed heeft op de Total Cost of Owner ship (TCO) van de software en infrastructuur.

Theo Rinsema, Algemeen Directeur Microsoft Nederland: "In onze strategie benadrukken we het belang van hoogwaardige partners en krachtige branchefocus. Samen leveren Qurius en Getronics een zeer sterke softwareoplossing gebaseerd op Microsoft Dynamics, gehost in een 'groene' omgeving van topkwaliteit. Met Dynamics Cloud Services komt voor onze klanten een duurzame, waardetoevoegende propositie binnen handbereik."

Erik van der Meijden, CEO Getronics: "Onze strategie is in de eerste plaats gericht op de eindgebruiker, die ongeacht tijd en plaats toegang moet hebben tot zijn applicaties. Getronics streeft ernaar een Service Aggregator te zijn voor onze klanten. De werkomgevingen van onze klanten worden steeds complexer en de behoefte groeit om deze omgevingen te integreren en veilig en naadloos met elkaar te verbinden. We beschouwen de samenwerking met Qurius als een belangrijke stap in dit proces dat onze klanten uitstekende toegevoegde waarde zal bieden met betrouwbare en duurzame ICT diensten."

Leen Zevenbergen, CEO Qurius NV: "Qurius is ervan overtuigd dat de ICT industrie leidend is als het gaat om het creëren van vernieuwende technologie en oplossingen die organisaties zullen helpen beter, effectiever en duurzamer te opereren. We willen een positief verschil maken voor de wereld en zijn altijd op zoek naar partners die dezelfde duurzame doelen nastreven. Deze samenwerking met Getronics is een geweldig voorbeeld van een gezamenlijke oplossing, die tegemoet komt aan de strategische, lange termijn behoeften van onze klanten."

Einde persbericht

Qurius N.V.
Qurius biedt IT-oplossingen: ontwerp, architectuur, infrastructuur, implementatie en systeembeheer van op Microsoft gebaseerde bedrijfs- en IT-oplossingen. Vanuit ons hoofdkantoor in Zaltbommel bedienen we klanten door heel Europa, onder andere in België, Duitsland en Oostenrijk, Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Tsjechië. In 2010 hebben we openlijk onze doelstelling uitgesproken om honderd procent duurzaam te opereren in 2014. Hiermee willen we uitgroeien tot de Europese organisatie, leidend in duurzame ICT. We werken met klanten en partners die net zo ambitieus zijn en dezelfde duurzaamheidsdoelstellingen hebben. Qurius is genoteerd aan Euronext Amsterdam sinds 1998. Voor meer informatie kijk op www.qurius.nl