KNHS

Gert Bolmer zevende
7 oktober 2010
gert bolmer - triumph

LEXINGTON/KENTUCKY (KNHS) Gert Bolmer (Den Ham), die woensdag nog zegevierde in de landenproef van grade 2, moest donderdag een bittere pil slikken en genoegen nemen met een zevende plaats in de individuele proef. Alhoewel het eerste stuk van de proef prima verliep, ging het in de middendraf mis. De14-jarige Triumph (v. Voltaire) sloeg aan het einde van de diagonaal af. De ruin gooide zijn achterste omhoog en ging even stilstaan.

Bij het laatste halthouden kwam de maar liefst 1.84m metende bruine weer even met de billen omhoog. Dit kostte de 27-jarige ruiter uit Dan Ham veel punten in deze twee onderdelen, maar ook in het onderdeel gehoorzaamheid onderaan het protocol, dat zelfs dubbel telt. De score werd 66.190%. Bolmer: Triumph verraste me echt met zijn actie. Het eerste stuk ging heel fijn, maar op de diagonaal liep hij wat naar rechts weg en we waren bijna aan de overkant en hij zet ineens vol de rem er op. Bolmer was teleurgesteld Hier wordt ik echt niet vrolijk van We moeten nu heel blij zijn als we nog brons winnen met het team. Ik hoop dat ik niet op mijn geweten krijg dat we naast een medaille grijpen. Ik had het resultaat me vanochtend toen ik op stal kwam heel anders voorgesteld.

Petra van de Sande (Den Haag) won goud op de Wereldruiterspelen in Kentucky ( zie het bericht Goud voor Petra van de Sande ). Ze behaalde in de individuele proef bij de para dressuur in grade 2 met Toscane (v. Obelisk) 69,238%. Zilver was voor de Duitse Britta Näpel. De Deense Caroline Cecilie Nielsen won brons.

Individuele proef grade 2:

1.Petra van de Sande (Den Haag) Toscane 69.238
2. Britta NÄPEL (GER) - Aquilina 3 67.905

3. Caroline Cecilie NIELSEN (DEN) Rostorns Hatim- Tinn 67.238 7.e.a. Gert Bolmer (Den Ham) Triumph 66.190

Bekijk de reactie van Gert op www.paardensport.tv

Startlijsten, uitslagen en info: www.alltechfeigames.com

Volg al het laatste nieuws via twitter: www.twitter.com/wegkentucky

Tekst en foto: Christa van Duin, actiefoto: www.melissen.net