Gemeente Meppel


Provinciale subsidie voor stadswoningen Het Vledder

07-10-2010 -
Binnenkort start de daadwerkelijke bouw van 51 stadswoningen in Het Vledder in Meppel. Dit is mede mogelijk dankzij een subsidie van de Provincie Drenthe uit de zogenoemde versnellingsagenda. In het kader van de stimuleringsmaatregelen voor de Drentse woningmarkt draagt de provincie EUR 346.800,- bij aan de realisatie van de eerste fase van Het Vledder.
Ook het woningbouwproject Het Vledder was door de recessie getroffen. Door de provinciale versnellingsgelden krijgt dit project een impuls, waardoor de eerste schop snel de grond in kan.

Laatste financiële duw
Wethouder Ton Dohle: `Als gemeente zijn wij bijzonder verheugd met deze subsidie vanuit de provincie. Met deze bijdrage zijn de ontwikkelende partijen over de streep getrokken om nog dit jaar te starten met de bouw. De voorbereidingen daarvoor zijn in volle gang. Dit is de laatste financiële duw geweest om dit woningbouwproject in de binnenstad van Meppel te versnellen. Zonder deze inspanning was dat niet gelukt'.

De provinciale bijdrage werd mogelijk nadat Gedeputeerde Staten de criteria om gebruik te maken van de stimuleringsregeling wat hebben verruimd. Gedeputeerde Anneke Haarsma: `We richten nu ons meer dan eerst op nieuwbouwprojecten in de sociale huursector. In het geval van Het Vledder telt daarbij zwaar mee dat er een spin-off voor een groter gebied wordt gerealiseerd.'

Naast de provincie hebben ook de gemeente en de ontwikkelende partijen zich tot het uiterste ingespannen om de start van de bouw financieel mogelijk te maken.

Ontwikkelingen volgen elkaar op
En dit is nog maar het begin. Het blijft niet bij de bouw van deze 51 woningen.
`Het is heel erg belangrijk dat juist deze eerste fase van de grond komt. Daarmee wordt zichtbaar dat er daadwerkelijk wat gebeurt op Het Vledder. Dit zal een vliegwieleffect hebben voor de rest van het project. Zo zal daarna worden begonnen met de parkeergarage, de supermarkt en nog eens ongeveer 50 woningen. Ook is het de bedoeling dat er een bioscoop gerealiseerd wordt en als laatste nog eens 20 woningen. Al met al nogal wat ontwikkelingen die op gang kunnen komen nu de eerste fase gerealiseerd wordt', aldus Ton Dohle.

Het Vledder
Het project biedt nu zowel voor de koop- als de huurmarkt mooie producten aan. Mede omdat vanwege de economische crisis de vraag naar koopwoningen is afgenomen, zijn de wachttijden voor sociale huurwoningen in de gemeente Meppel lang. De ontwikkelaar VOF Het Vledder (Koopmans Projecten en Synchroon) heeft met woningcorporatie Actium overeenstemming bereikt om een aanzienlijk deel van de woningen te verhuren. Voor de resterende woningen is VOF Het Vledder inmiddels gestart met de verkoop.

Start bouw eind dit jaar
Hoe dan ook, er wordt in ieder geval eind dit jaar begonnen met de bouw. De start van de bouw van alle 51 woningen is verzekerd. En dat is goed nieuws voor de woningzoekenden naar een starters- of gezinswoning in Meppel. En voor de stimulering van de werkgelegenheid in de bouw.