Gemeente Stede Broec

Mevrouw M. Goldschmeding-Vlaar voorgedragen als kandidaat burgemeester

07-10-2010 Vanavond (7 oktober 2010) heeft de gemeenteraad van Stede Broec unaniem besloten mevrouw M. Goldschmeding-Vlaar voor te dragen als kandidaat voor het burgemeesterschap van Stede Broec. Mevrouw M. Goldschmeding-Vlaar is afkomstig uit de Zuid-Hollandse gemeente Oud-Beijerland. In die gemeente (24.000 inwoners) was zij van 2005 tot maart 2009 wethouder met ondermeer de portefeuille verkeer en vervoer en de laatste jaren met de portefeuilles onderwijs, welzijn, volksgezondheid, cultuur en leefbaarheid.

Zij is 51 jaar oud, gehuwd en heeft 2 kinderen. Zij is opgegroeid in Noord-Holland en voelt zich sterk aangetrokken tot de cultuur en mentaliteit van de mensen in West-Friesland.

Mevrouw M. Goldschmeding-Vlaar past uitstekend binnen de profielschets voor de burgemeester van Stede Broec, zoals de gemeenteraad deze op 29 april 2010 heeft vastgesteld. Speerpunten waarnaar in het bijzonder is gekeken zijn de kwaliteiten bruggenbouwer en koersbewaker.

Het besluit van de gemeenteraad wordt nu aan de commissaris van de Koningin en de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gestuurd. Het is aan genoemde minister om de kandidaat voor te dragen aan de Koningin. De gemeente Stede Broec gaat er vanuit dat de benoeming in de loop van december 2010 rond zal zijn. 07-10-2010