Groeiende interesse maatschappelijk relevant werk onder professionals

08/10/2010 08:43

Vodafone Libertel NV

Groeiende interesse voor maatschappelijk relevant werk onder jonge professionals

Recordaantal inschrijvingen voor World of Difference 2010

7 oktober 2010 - Vandaag zijn de winnaars van World of Difference bekend gemaakt, het programma van de Vodafone Netherlands Foundation waarbij professionals een kans krijgen op een betaalde droombaan voor een jaar bij een goed doel. Het programma is al zes jaar een groot succes en toont de groeiende interesse voor maatschappelijk relevant werk onder professionals. Dit jaar waren er 229 inschrijvingen, bijna een kwart meer dan vorig jaar.

De World of Difference campagne maakte van juli tot en met september via commercials op MTV professionals enthousiast voor maatschappelijke projecten en riep hen op om te solliciteren op een baan bij dance4life, Music Mayday, oneMen, Plan Nederland of zelf een project aan te dragen. Deze vier goede doelen hebben een unieke baan in het buitenland beschikbaar gesteld voor World of Difference. De winnaars ontvangen een modaal jaarsalaris, onkostenvergoeding en een mobiele telefoon van de Vodafone Netherlands Foundation, waardoor ze zich een jaar lang voor het goede doel van hun dromen kunnen inzetten. Daarnaast worden ze een jaar lang professioneel begeleid door de stichting waar ze voor gaan werken.

De winnaars van 2010

Tijdens een feestelijke avond zijn de vijf winnaars bekend gemaakt door Froukje Jansen, onder andere bekend als presentatrice bij omroep LLiNK en VARA. Laura Vrenken gaat aan de slag als Brand Manager bij dance4life in Latijns Amerika, Kristy van Lammeren wordt Social Media expert bij Plan Nederland in Azië, Steffan van der Male gaat als Manager Business Development werken voor Music Mayday in Zuid Afrika en Annemiek Tigchelaar wordt Communicatiemanager bij oneMen in Breda, Afrika en Azië. Hilde Bleijswijk mag haar droomproject vervullen voor de door haar opgerichte Namaste Foundation. Deze foundation helpt kansarme vrouwen in Nepal een onderneming te starten en ondersteunt daarnaast een weeshuis en een onderwijsprogramma voor kansarme kinderen.

Vijfentwintig finalisten hebben de afgelopen maanden intensief stemmen geworven via het sociale netwerk Hyves. De vakjury - bestaande uit afgevaardigden van de deelnemende stichtingen, Hyves, MTV en Vodafone - heeft de winnaars gekozen op basis van het aantal stemmen via Hyves en de match tussen het persoonlijke profiel en de baan.

Danielle Puma, Manager CSR en Vodafone Netherlands Foundation: "Het grote aantal inschrijvingen laat zien dat veel jonge professionals de wens hebben om hun kennis en ervaring voor een goed doel in te zetten. Het is jammer dat juist deze groep weinig kansen krijgt bij maatschappelijke organisaties, zoals blijkt uit een onderzoek van Vice Versa in augustus 2010. Met deze campagne willen wij graag de positieve en waardevolle bijdrage van jonge professionals aan maatschappelijke projecten laten zien."

Jens Schulte-Bockum, CEO Vodafone Nederland: "De World of Difference campagne zet de maatschappelijke doelen en de organisaties die de banen beschikbaar stellen in de schijnwerpers. De samenwerking met Hyves en MTV heeft ervoor gezorgd dat we met succes een grote groep enthousiaste jongeren hebben kunnen bereiken."

Meer informatie: http://www.worldofdifference.nl.

De winnaars houden via filmpjes, verhalen en foto's geïnteresseerden online op de hoogte van hun ervaringen.

De winnaars van 2009

Door World of Difference heeft Luuk Eickmans het afgelopen jaar zijn droomproject bij Cycling out of Poverty in Uganda kunnen realiseren. Hij ondersteunt de Afrikaanse partnerorganisaties in het uitbreiden van hun fietsprojecten. Danielle Pattiasina implementeert een online community platform PlanLive voor Plan in Laos en Judith de Frel is brandmanager voor dance4life in Zuid-Afrika. Zij is verantwoordelijk voor de positionering van het dance4life merk in Zuid Afrika en het ontwikkelen van een strategie voor de andere landen in Afrika.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.worldofdifference.nl.