Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amstelveen, 8 oktober 2010

OBN realiseert Dog Lane of Fame bij KNGF Geleidehonden

SBS-presentatrice Maureen du Toit nam afgelopen donderdag officieel de Dog Lane of Fame in gebruik door het plaatsen van een blijvende herinneringssteen voor haar eigen hond Bella. De Dog Lane of Fame is een speciaal tegelpad waar Nederlanders de naam van hun hond kunnen laten vereeuwigen naar voorbeeld van de Hollywood Walk of Fame. Het tegelpad bij de entree van de KNGF Geleidehonden wordt gerealiseerd in samenwerking met de Ondernemersvereniging Bestratingsbedrijven Nederland (OBN), dat door middel van acties hiervoor de afgelopen maanden geld heeft ingezameld.

Elk jaar koppelt de OBN een goed doel aan de manifestatie Dag van de Straatmaker, onder het motto 'Meters maken voor...'. Dit jaar was het thema Meters maken voor KNGF Geleidehonden. Voorzitter Gerrit Visscher van de OBN: "Als OBN hebben we ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daarom adopteren we elk jaar een goed doel, waar we ons als branchevereniging voor willen inspannen. In het verleden hebben we onder meer bestrating gerealiseerd voor Huize IJsselvliedt in Wezep, een vakantiehotel voor chronisch zieken en gehandicapten en hebben we geld ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. Dit jaar hebben we gekozen voor Meters maken voor KNGF Geleidehonden. In de contacten die zijn ontstaan is uiteindelijk het idee geboren voor de aanleg van de Dog Lane of Fame."

Bijzondere plek

Volgens Visscher neemt de hond in veel huishoudens een bijzondere plek in. "Het is niet alleen een kameraad voor iedereen. De liefde voor de hond kan heel ver gaan. Dat geldt zeker voor blindengeleidehonden met wie hun eigenaar een zeer intensieve relatie onderhoudt. Het is veel meer dan een gezelschapsdier. Een blindengeleidehond heeft invloed op de kwaliteit van leven en verruimt de leef- en bewegingsruimte van hun baasje, dus ook op de straat dat weer de link geeft naar de OBN. Met de Dog lane of Fame eren we de hond als huisdier."

Ook Ellen Greve, directeur KNGF Geleidehonden onderstreept het belang van de hond als huisdier: "Honden worden soms gezien als lid van het gezin. Dat zien we bij onze geleidehondenbezitters en bij onze puppypleeggezinnen, maar het geldt eigenlijk voor alle hondenbezitters. Uiteraard hoeft de hond hiervoor niet overleden te zijn om op het tegeltableau vereeuwigd te worden. We zijn wat dat betreft heel blij met de samenwerking met OBN en de uiteindelijke realisatie van de Dog lane of Fame."

Voor iedereen

De Dog Lane of Fame is niet alleen bedoeld voor geleidehonden, maar voor iedereen die een blijvend herinneringsplateau voor hun hond willen plaatsen. Hondenbazen kunnen nog tot 1 februari 2011 voor 250 euro een tegel met persoonlijke tekst voor hun hond laten maken. De opbrengsten komen geheel ten goede aan de opleiding van blindengeleidehonden. Aanmelden kan via www.geleidehond.nl/doglaneoffame.

EINDE PERSBERICHT



Ingezonden persbericht