Ingezonden persbericht


Interxion breidt Data Center Zürich uit en verbetert stroomcapaciteit

Zürich, 8 oktober 2010 - Interxion, een Europese marktleider op het gebied van netwerkonafhankelijke colocatie data center diensten, kondig vandaag de afronding van de eerste fase van een belangrijke uitbreiding en upgrade van zijn ZUR1 data center in Zürich-Glattbrugg aan. Hiermee wordt voldaan aan de toenemende vraag van klanten naar high-power-density colocatie infrastructuur.

Op dit moment is 700 m2 aan nieuwe data center ruimte gereed voor gebruik. Dit vormt de eerste van drie gefaseerde uitbreidingen die in totaal het data center zullen uitbreiden met bijna 2.700 m2. Tegelijkertijd wordt een verbeterde redundante 20 MVA gridverbinding geïnstalleerd. Dit stelt de faciliteit in staat om ultra-high-density voedingsconfiguraties te ondersteunen.

De nieuwe ruimte biedt een energiezuinige, veilige en op standaarden gebaseerde omgeving voor het huisvesten van apparatuur van klanten, met 2N UPS en N+1 back-up generatoren, en levert daarmee tot 99,999% beschikbaarheid. In-house connectiviteitsmogelijkheden omvatten ruim 30 carriers en ISP's, alsmede SwissIX, de leidende onafhankelijke Zwitserse Internet exchange. De faciliteit en diens operationele systemen zijn onafhankelijk beoordeeld en geaccrediteerd voor de ISO 27001- en BS 25999-standaarden voor respectievelijk informatiebeveiliging en bedrijfscontinuïteit, en voldoen tevens aan alle FINMA (Swiss Financial Markets Authority) richtlijnen.

"Ruim de helft van de nieuwe ruimte is reeds toegewezen. Dit toont aan hoe gewild high-end connectiviteitsrijke infrastructuur blijft voor organisaties," zegt Eddy Van den Broeck, algemeen directeur van Interxion Zwitserland. "Wij zullen onze faciliteiten blijven verbeteren en voortbouwen op onze standaarden, zodat we klantgemeenschappen in alle sectoren kunnen ondersteunen bij het uitbreiden, ontwikkelen en introduceren van de nieuwste missie-kritieke applicaties."

EINDE

Over Interxion
Interxion is een Europese marktleider op het gebied van netwerkonafhankelijke data center diensten. Vanuit 28 netwerkonafhankelijke data centers in 11 Europese landen, ondersteunt het bedrijf ruim 1.100 klanten. De uniform ontworpen-, en energie efficiënte data centers van Interxion bieden klanten een zeer hoogwaardige zekerheid en continuïteit voor hun bedrijfskritische applicaties. Meer dan 350 carriers en ISP's en 18 Internet exchanges bieden hun connectiviteit aan in de Interxion data centers. Hiermee heeft Interxion content- en connectiviteit hubs gecreëerd, die de groei bevorderen van de klantcommunities. Meer informatie kunt u vinden op www.interxion.nl