Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amsterdam, 8 oktober 2010

Publiek nomineert Richard III voor AVRO Toneel Publieksprijs Het publiek heeft de voorstelling Richard III van muziektheatergezelschap Orkater genomineerd voor de AVRO Toneel Publieksprijs 2011. Goed nieuws voor de mensen die nog geen kaartje hebben; de succesvolle en uitverkochte reeks van Richard III krijgt een vervolg in de zomer van 2011. Van woensdag 17 augustus tot vrijdag 26 augustus 2011 is deze Shakespeare met muziek van Tom Waits en Kathleen Brennan opnieuw te zien exclusief in de Stadsschouwburg Amsterdam. Gijs Scholten van Aschat zal dan opnieuw schitteren in de rol van Richard. Via www.avrotoneelpublieksprijs.nl kan het publiek online zijn stem uitbrengen op de genomineerde voorstellingen en zo beslissen wie uiteindelijk de AVRO Toneel Publieksprijs 2011 wint.

De AVRO Toneel Publieksprijs
Het publiek bepaalt wie de winnaar wordt van de AVRO Toneel Publieksprijs 2011. Via www.avrotoneelpublieksprijs.nl kan het publiek online stemmen op de genomineerde voorstellingen. Op speciale stemavonden (twee per voorstelling) in het land geeft het publiek de deelnemende voorstellingen een cijfer tussen de 1 en 10. Per voorstelling vinden twee stemavonden plaats. Waardeert het publiek een voorstelling met een 8,1 of hoger, dan is deze genomineerd. Na de nominatie volgt een tweede, online stemronde. De gemiddeld hoogst gewaardeerde voorstelling wint de AVRO Toneel Publieksprijs 2011. De winnaar ontvangt een geldprijs en een promotiemateriaalpakket. De uitreiking van de prijs vindt plaats tijdens het Gala van het Nederlands Theater zondag 11 september in de Stadsschouwburg Amsterdam. De productie Oog om Oog won de AVRO Toneel Publieksprijs 2010.

Over Richard III
Richard III is Shakespeare's meeslepende portret van een supercharmante en machtsbeluste carrièremaker. Het stuk beschrijft zijn onwaarschijnlijke opkomst en ondergang. Als jongste broer van een koning met gezonde zonen is het ondenkbaar dat Richard ooit zelf de troon zal bestijgen, maar het onmogelijke vormt voor hem juist de grootste uitdaging. Intrigerend, versierend, lachend, dreigend en bij gelegenheid moordend, baant hij zich een weg naar de hoogste positie. Maar aan de top van zijn carrière wordt hij geconfronteerd met de pijnlijke vraag: En nu? Is dit alles? Onder regie van Matthijs Rümke bewerkte Orkater deze Shakespeare tot een muziektheatervoorstelling met muziek van Tom Waits en Kathleen Brennan. De cast bestaat uit o.a. Gijs Scholten van Aschat, Petra Laseur, Trudy de Jong en Mieke de Groote.

----------



Ingezonden persbericht