Ingezonden persbericht


Trend Micro lanceert SafeSync: real-time online back-up voor consumenten

Trend Micro SafeSync biedt eenvoudige online back-up, veilige datatoegang overal ter wereld, real-time bestandssynchronisatie en het delen van bestanden met vrienden of familie

Vianen, 8 oktober 2010 - Trend Micro introduceert Trend Micro SafeSync. een gebruiksvriendelijke en tegelijkertijd technisch krachtige oplossing die consumenten een veilige privé-cloud biedt. De oplossing biedt automatische online back-up en datasynchronisatie van bestanden voor meerdere pc's of andere op het internet aangesloten apparaten via een beveiligd online storagecenter. SafeSync levert hoogwaardige opslag van data en bespaart gebruikers de moeite om bestanden van de ene naar de andere pc over te zetten. Dit scheelt niet alleen tijd, maar beperkt ook de kans op dataverlies. Via een webbrowser kunnen consumenten altijd en overal hun documenten beheren en delen. Als extra optie kunnen ze client-software downloaden, die bestanden synchroniseert over alle aangesloten apparaten. De gebruiker krijgt toegang tot Trend Micro SafeSync via een virtuele hard drive op de pc, zelfs wanneer hij offline is.

De Impact van Trend Micro SafeSync

Trend Micro heeft onlangs het bedrijf humyo, ontwikkelaar van de oplossing, overgenomen. Vanaf het moment dat de oplossing onder de naam van humyo werd verkocht, was Trend Micro SafeSync een vooraanstaand online back-upproduct. Nu breidt Trend Micro zijn beveiligingspakket voor consumenten uit met veilige online back-up, data-recovery en continue beschikbaarheid. Marktanalist IDC schat dat de markt voor opslag en back-up van data op het internet tussen 2009 en 2011 een jaarlijkse groei zal bereiken van meer dan 33 procent.

"Met SafeSync wordt back-up een nog completere oplossing. Gebruikers kunnen nu hun digitale leven eenvoudig real-time synchroniseren. Foto's en bestanden zijn direct beveiligd en toegankelijk vanaf elke apparaat, waar je ook bent", zegt Carol Carpenter, General Manager Consumer & Small Business bij Trend Micro. "Traditionele online back-up is een goede beveiliging van je data, maar je hoeft niet te wachten tot het mis gaat om er wat mee te doen. Trend Micro SafeSync gebruik je om je digitale leven altijd en overal te synchroniseren en dat met ongeëvenaarde beveiliging."

Trend Micro begon op 8 september 2010 met het aanbieden van humyo-diensten. Dit was de 10 GB veilige online back-updienst met synchronisatie- en deelmogelijkheden. Deze dienst vormde onderdeel van Trend Micro Titanium Maximum Security (59,95 euro voor 3 pc's). Dit pakket omvat daarnaast onder andere antivirus, antispyware, spamblokkering, beveiliging tegen webbedreigingen, preventie van kwaadaardige downloads, de detectie en preventie van kwaadaardige links in e-mails of chatberichten, instellingen die ouders zelf kunnen aanpassen, en preventie van datadiefstal.

De toename van het aantal mobiele apparaten met een internetverbinding, waaronder laptops, Mac's en smartphones, betekent dat consumenten toegang willen tot alle mogelijke content op elk tijdstip en op elk denkbaar apparaat. Online opslag met synchronisatietechnologie verandert de manier waarop mensen denken over het delen van content: direct via een SafeSync-account zonder grote bestanden te hoeven downloaden of te e-mailen.

Met de intuïtieve desktopsoftware kan Trend Micro SafeSync continu back-ups maken van geselecteerde mappen of bestanden door aanpassingen direct te kopiëren, die op een lokaal apparaat gemaakt worden. Andere gebruikersvoordelen van de dienst omvatten bijvoorbeeld eenvoudig dataherstel, synchronisatie, snelheid en efficiëntie en veiligheid.

Voor de media


- Voor persinformatie, screenshots en productsheet, dowload onze online mediakit.


- Bekijk de videodemo van SafeSync.


- Voor algemene informatie over SafeSync: www.trendmicro.com/safesync.

Over Trend Micro

Trend Micro is wereldwijd marktleider op het gebied van internetcontentbeveiliging. Het bedrijf beveiligt de uitwisseling van digitale informatie van bedrijven en consumenten. Daarbij loopt Trend Micro voorop op het vlak van geïntegreerde threat management-technologie. Hiermee beschermt de beveiligingsspecialist de bedrijfscontinuïteit, persoonlijke informatie en eigendommen tegen malware, spam, dataverlies en de nieuwste webbedreigingen. Op www.trendmicro.com/go/trendwatch is meer informatie te vinden over de nieuwste bedreigingen. De flexibele oplossingen van Trend Micro zijn verkrijgbaar in verschillende pakketten. 'Threat Intelligence'-experts wereldwijd bieden 24x7 ondersteuning voor deze pakketten. Bovendien ondersteunt de Trend Micro Smart Protection Network-infrastructuur de meeste oplossingen. Dit is een geavanceerde cloud-client-innovatie die cloud-gebaseerde reputatietechnologie combineert met gebruikersfeedback en de expertise van TrendLabs-onderzoekers. Op deze manier biedt het netwerk real-time beveiliging tegen opkomende bedreigingen. Het hoofdkantoor van Trend Micro staat in Tokio, Japan. De Trend Micro-oplossingen worden verkocht via businesspartners over de gehele wereld.