Ingezonden persbericht


Inter Access wint award voor beste ICT-project bij de overheid SaaS-project 'Zorg voor Jeugd' voor signalering risicojongeren

Hilversum, 8 oktober 2010 - Het project 'Zorg voor Jeugd' dat Inter Access dit jaar in opdracht van de provincie Groningen en verschillende Groninger gemeenten afrondde, wint de Computable Award 'ICT-project van het jaar bij de overheid'.

'Zorg voor Jeugd' is een risicosignaleringsindex voor de provincie, gemeenten en betrokken jeugdzorgpartijen in Groningen. Met deze SaaS-oplossing informeren instanties elkaar onderling vroegtijdig over risicojongeren en voorkomen daarmee dat organisaties langs elkaar heen werken. Een haperende informatiestroom in de jeugdzorgketen leidde in de praktijk tot schrijnende situaties. Inter Access ontving de award voor de wijze waarop een groot maatschappelijk probleem met slimme inzet van IT kan worden aangepakt.

"We zijn zeer vereerd met deze onderscheiding. Inter Access richt zich nadrukkelijk op innovatie in de samenleving en Zorg voor Jeugd is hier een mooi voorbeeld van", zegt Hans den Hartog, CEO van Inter Access. "Inter Access ontwikkelde deze oplossing in samenwerking met de gemeente Helmond en inmiddels werken er 120 gemeenten mee. Lokale en regionale hulpverleningsorganisaties worden in staat gesteld om optimaal samen te werken, waardoor het mogelijk is om op tijd risico's te signaleren."

Inter Access won in 2008 al de Computable Award voor 'Meest-maatschappelijk-verantwoorde-ICT-onderneming'.

Meer informatie over het winnende project is te vinden op www.zorgvoorjeugd.nu. ###

Foto v.l.n.r.: Froukje de Both, Cor Drost - Voormalig bestuursvoorzitter van de Vereniging van Groninger Gemeenten (VGG), Hans den Hartog - CEO Inter Access, Johannes van Bentum - hoofdredacteur Computable & CRN Over Inter Access

Met ruim vijfhonderd medewerkers in vaste dienst en tweehonderd externe professionals in Nederland en België is Inter Access al meer dan dertig jaar de IT-dienstverlener bij uitstek voor middelgrote organisaties in de publieke sector, de zorgsector, financiële dienstverlening en kennisintensieve organisaties. Inter Access biedt deze organisaties een totaalaanbod voor ontwerp, realisatie en beheer van hun applicaties en infrastructuur op basis van de nieuwe architectuurprincipes waarin flexibiliteit vooropstaat.

Met kerncompetenties rond toonaangevende technologie wordt invulling gegeven aan de visie van Inter Access over de Enterprise 2.0-informatiearchitectuur waarin de kenniswerker centraal staat en de infrastructuur volledig is losgekoppeld van de toepassing. Hiervoor ontvangt Inter Access jaar na jaar prestigieuze innovatieprijzen.

Inter Access is de IT-partner die deskundigheid en ervaring combineert met persoonlijke betrokkenheid en flexibiliteit. Zie verder www.interaccess.nl.

Voor meer informatie: