Ingezonden persbericht


Persinformatie

7 oktober 2010

Premium automerk en modehuis slaan de handen ineen voor een betere wereld Lexus en DutchSpirit geven duurzaamheid diepgang

Het premium automerk Lexus en modehuis DutchSpirit slaan de handen ineen. Naast de introductie van de nieuwe duurzame Full Hybrid Lexus CT 200h, onthullen Lexus en DutchSpirit op 7 oktober de nieuwe duurzame kledinglijn MyChoice, geïnspireerd op de lijnen van de nieuwe Lexus-telg en geheel MVO- en eco-effectief geproduceerd. Dat duurzaamheid start met samenwerken en kennis delen wordt vormgegeven door een "one of a kind" van de Lexus CT 200h te maken. De geheel cradle to cradle stoelbekleding wordt ontworpen door Rien Otto, ontwerper van DutchSpirit.

'Hoe vreemd het wellicht ook lijkt, de samenwerking tussen DutchSpirit en Lexus is juist bijzonder voor de hand liggend', stelt Geordy Bloem, General Manager Lexus Nederland. 'We hebben maatschappelijk verantwoord ondernemen allebei diep in ons DNA zitten. Duurzaamheid is dan ook het uitgangspunt van Lexus. We zijn het enige merk dat vier Full Hybrid modellen op de prijslijst heeft staan: de LS 600h, de GS 450h, de RX 450h en de CT 200h. Gedurende de hele life cycle van onze producten staat het respect voor mens, samenleving en onze planeet centraal. Daardoor werken we vanuit dezelfde filosofie en zijn we allebei constant op zoek naar innovaties en het verduurzamen van onze producten.'

Voor de zelfbewuste man of vrouw
Erik Toenhake, directeur DutchSpirit, 'Wij als modehuis leggen ons toe op duurzame, stijlvolle kleding die ook toegankelijk en betaalbaar is. Lexus staat voor duurzame, innovatieve, premium auto's en de CT 200h brengt die schitterende techniek midden in onze doelgroep; de zelfbewuste man of vrouw die weet dat betaalbare duurzaamheid, design, kwaliteit, afwerking, luxe en oog voor detail prima samengaan.'

Duurzaamheid staat voorop bij Lexus en DutchSpirit Om de samenwerking tussen Lexus en DutchSpirit tot uitdrukking te brengen, wordt een unieke "one of a kind" van de Lexus CT 200h gemaakt. De bekleding van de stoelen van deze unieke CT 200h wordt vervaardigd van de duurzame, 100% recyclebare cradle to cradle stof 'Returnety'; een design dat rechtstreeks uit de nieuwe collectie van het modehuis komt.

MyChoice staat voor casual business wear; bestemd voor de zelfbewuste man en vrouw. De lijn brengt - net als de Lexus CT 200h Hybrid - duurzaamheid, kwaliteit, kleur en een stijlvolle uitstraling samen. MyChoice en de CT 200h maken de vertaalslag van duurzaamheid naar actuele trends en een stijlvol beeld.

Eerlijke materialen zonder concessies aan kwaliteit en duurzaamheid Erik Toenhake: 'MyChoice is 100% eco-effectief. Dat betekent dat tot in de kleinste details gebruik wordt gemaakt van eerlijke materialen; er worden geen concessies gedaan aan kwaliteit en uitstraling. MyChoice is dan ook net als de Lexus CT 200h Hyrbid gericht op de jonge, ambitieuze, werkende mensen die bewuste keuzes maken en die veel waarde hechten aan een stijlvol vrouwelijk of mannelijk uiterlijk."

De samenwerking tussen Lexus en DutchSpirit is donderdag 7 oktober beklonken door Rien Otto en Erik Toenhake van DutchSpirit en Geordy Bloem van Lexus Nederland in het Louwman Museum in Den Haag.

++++++++++++

Foto: Erik Toenhake, directeur DutchSpirit (l) en Geordy Bloem, General Manager Lexus Nederland



Ingezonden persbericht