Gemeente Achtkarspelen


2010/JM_088
Buitenpost, 8 oktober 2010

Noodbevel tegen Funbussen zonder gecertificeerde stewards Burgemeester laat ongeorganiseerde aanhang VV Katwijk niet toe

Supporters van VV Katwijk die van plan zijn met zogenaamde Kwibussen (funvervoer waarbij alcohol wordt verkocht en gebruikt) de wedstrijd Harkemase Boys - VV Katwijk op 9 oktober te bezoeken, worden door de politie bij de gemeentegrens tegengehouden. Burgemeester Tjeerd van der Zwan van Achtkarspelen heeft hiertoe een noodbevel opgesteld. Hij wil daarmee voorkomen dat dronken supporters van de gastclub de orde verstoren op een middag waar de sport centraal staat.

VV Katwijk informeerde de gemeente Achtkarspelen op 7 oktober over de plannen van supporters om zelfstandig met de Kwibussen de voetbalwedstrijd tussen Harkemase Boys en VV Katwijk te bezoeken. Burgemeester Van der Zwan heeft hierop overleg gevoerd met de club en de mogelijkheid besproken om stewards van VV Katwijk in de Kwibussen mee te laten reizen. VV Katwijk heeft aangegeven geen verantwoordelijkheid te willen dragen voor het vervoer met de Kwibussen. Volgens de club is het risco te groot dat supporters in beschonken toestand het sportpark in Harkema zullen bereiken.

In overleg met en op advies van het Openbaar Ministerie en de politie heeft burgemeester Van der Zwan hierop het noodbevel laten opstellen. De burgemeester betreurt de gang van zaken, maar acht het risico op vertoring van de openbare orde te groot.

Om te voorkomen dat supporters van VV Katwijk toch per Kwibus naar Harkema afreizen, worden zowel de busmaatschappij als de betrokken personen vandaag geinformeerd. De supporters zijn van harte welkom in Harkema, mits zij met het georganiseerd vervoer van VV Katwijk reizen of met eigen vervoer de wedstrijd bezoeken.

Burgemeester Van der Zwan gaat er van uit dat de voetbalwedstrijd een geslaagde, gezellige en sportieve middag oplevert.


----------


Noot voor de redactie (

Gemeente Achtkarspelen