MEDEDELING

08/10/2010 12:00

FAVV-AFSCA

Op 17 november 2010 organiseert het FAVV een Internationaal Symposium over

"Measuring Food Safety and comparing self checking systems"

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) organiseert in het kader van het Belgisch Europees Voorzitterschap een internationaal symposium over autocontrole in de voedselketen. Dit symposium zal plaats vinden op woensdag 17 november 2010 te Brussel.

Tijdens dit symposium zal het "autocontrole-model" van België en een aantal andere lidstaten toegelicht worden. Naast het aspect "autocontrole" zal een belangrijk deel van het symposium handelen over een recent, door het Wetenschappelijk Comité ontwikkeld meetinstrument, dat het mogelijk maakt het eerder algemene begrip "voedselveiligheid" nauwkeurig te omschrijven. Dit vernieuwend concept zou in de toekomst mogelijks ook internationaal toegepast kunnen worden.

Meer informatie over het symposium evenals het programma zijn te vinden op volgende website: http://www.favv-afsca.fgov.be/selfcheckingsystems/ . Het symposium is bestemd voor een internationaal publiek van beleidsmakers, onderzoekers, operatoren in de voedselketen en van consumentenbelangengroepen. Er is simultane vertaling voorzien naar het Frans, Nederlands en Engels. Inschrijvingen dienen te gebeuren vóór 3 november via de website.

Contactpersoon voor de Nederlandstalige pers: Lieve Busschots (0477/59.83.93; lieve.busschots@favv.be)

Contactpersoon voor de Franstalige pers : Pierre Cassart (0477/69.35.65; pierre.cassart@afsca.be)

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel