Fonq.nl in Deloitte Technology Fast 50


UTRECHT, 20101008 -- Deloitte heeft gisterenavond bekend gemaakt dat fonq.nl op de 43e plaats in de Deloitte Technology Fast 50, de verkiezing van de vijftig snelstgroeiende technologiebedrijven van de Benelux is binnengekomen. Het bedrijf wist het afgelopen jaar een omzetstijging te realiseren van 574%.

"Ik ben natuurlijk erg trots op een plek in de Deloitte Fast Technology 50", zegt Patrick Kerssemakers, CEO van fonq.nl. "Ik verwacht de komende jaren te blijven profiteren van de krimpende fysieke retail markt. De verwachtingen voor 2010 zijn goed; door de service en het sterk groeiende assortiment blijven consumenten die eenmalig gekocht hebben terugkomen. Volgend jaar schuiven we misschien wel wat plaatsen door naar boven".

De winnaars zijn geselecteerd op basis van de procentuele omzetgroei over vijf jaar (2005 - 2009). Bedrijven ouder dan 5 jaar kunnen meedingen, mits ze hun eigen technologie ontwikkelen en daarmee een wezenlijk deel van hun omzet genereren. Hun hoofdkantoor moet gevestigd zijn in de Benelux en ze moeten wezenlijke aandacht besteden aan Research & Development.

Patrick Kerssemakers begon in 2003 'met een laptop en 20K kapitaal' met Voeljegezond.nl. Deze webshop was de basis van fonq.nl, hét webwarenhuis in de ware betekenis van het woord: alles op het gebied van huis, tuin, wonen, koken, design en cadeau is er te vinden. Daarnaast exploiteert Fonq.nl meer dan honderd webwinkels toegespitst op een categorie artikelen.


Over fonq.nl
Fonq.nl is het eigentijds webwarenhuis dat bestaat uit meer dan 60 eigen niche webwinkels op het gebied van wonen, koken, tuin, design en cadeaus. Voorbeelden hiervan: barbecueswinkel.nl, gadgetfabriek.nl en brabantia-webshop.nl. Speciaal voor bedrijven heeft fonq.nl een B2B tak. Fonq.nl zakelijk is de juiste partner als het gaat om relatiegeschenken, zakelijke aanvragen, joint promotions en incentives. Voor consumenten en bedrijven brengt fonq.nl een eigen giftcard op de markt. Daarnaast maakt en beheert het bedrijf webwinkels voor derde partijen, zoals Rituals en Achmea. Meer informatie op over.fonq.nl .





Ingezonden persbericht