Ingezonden persbericht


Nederlandse Rafting wedstrijden aan de Brouwersdam NA 8 JAAR AFWEZIGHEID KRIJGT HET EVENEMENT WEER NIEUW LEVEN.

Rotterdam, 16 september 2010 - Op zaterdag 9 oktober vindt aan de Brouwersdam de "Dutch Rafting Cup" 2010 plaats. Een groots spektakel met avontuur en emotie! Op het strand zal alles in het teken staan van deze uitdagende sport, sfeer en gezelligheid. Tussendoor kunt u genieten van de typische sfeer van het coastraften, een hapje, een drankje, de muziek en de onderlinge contacten met het eigen en andere teams. De ideale gelegenheid dus voor een lekkere, zowel inspannende als ontspannende dag uit. Race
Het komt bij het coast rafting aan op teamspirit, doorzettingsvermogen en tactiek. Hoe geraak je na de Le Mans-start door de branding zonder teruggeworpen te worden op het strand en hoe kom je met een sterke stroming rond de boeien? Welk team heeft het beste uithoudingsvermogen voor een 5 km lange endurance race? Voor de deelnemers is het zwaar maar ook dat blijft een uitdaging. Voor de toeschouwers een waar spektakel om naar te kijken, zeker als er hoge golven zijn.

Organisatie
Juventa organiseert in samenwerking met de Nederlandse Rafting Bond, de VeBON en de Belgische Rafting Bond dit evenement aan de Brouwersdam. In 2001 is Juventa gestart met dit event aan de Brouwersdam, daarna heeft het nog 2 keer plaatsgevonden op het strand van Scheveningen en Zandvoort. Nu, na 8 jaar wil de organisatie er weer nieuw leven in blazen. Juventa heeft 25 jaar ervaring met het organiseren van activiteiten als zeilen, duiken, beachevents, outdoor en wintersport. De organisatie is actief in vele landen in Europa.

De Dutch Coastrafting Cup wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren: Ben van Dijke Vlees, Bouwmeester van Leeuwen, DeliXL, Dolphin Events, Event Assist, Jupiler, Kanocentrum Arend Bloem, KanYaKa, Strandpaviljoen 't Gorsje, Red Bull, Splash, VeBON, Promotie Zeeland Delta.

Meer informatie
Meer informatie over dit evenement is te vinden op www.raft.nl



Ingezonden persbericht