Gemeente Uithoorn

Sport en bewegen voor iedereen in de Amstel- en Meerlanden: sportinstuif 13 oktober

Van 8 tot en met 15 oktober vindt de 11e Week van de Toegankelijkheid plaats. Tijdens deze week vragen mensen met beperkingen aandacht voor de mogelijkheden om deel uit te kunnen maken van de samenleving. Dit jaar is het thema 'Sport en bewegen'.

Mensen met een beperking willen zelf kunnen kiezen hoe zij sporten en bewegen. Liefst zo dicht mogelijk bij huis. Samen met mensen zonder beperkingen, of juist met mensen met beperkingen. Bij reguliere sportverenigingen zoals de fitnessschool of bij de hockeyclub in het G-team. Gelukkig zijn er veel goede voorbeelden. Toch is sporten met een beperking nog lang niet overal mogelijk. Sportlocaties zijn niet altijd goed bereikbaar, accommodaties niet altijd toegankelijk of trainers en begeleiders kunnen belangrijke kennis en vaardigheden missen om hun programma af te stemmen op mensen met beperkingen.

Daarom wordt er dit jaar aandacht gevraagd voor de toegankelijkheid van sport en bewegen. Een week lang vinden in het hele land speciale activiteiten en evenementen plaats waar mensen met en zonder beperking samen aan mee kunnen doen. De samenwerkende platforms in de Amstel- en Meerlanden voor mensen met een handicap, Overleg Lichamelijke Gehandicapten Amstelland (OLGA), en Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer (BGH), organiseren daarom samen met Sportservice Noord-Holland en Sportfondsen Haarlemmermeer BV een sportinstuif. Er zijn onder andere clinics goalball, rolstoeldansen, rolstoeltennis, tai chi, fitness, zwemmen, zitvolleybal, showdown en rolstoelbasketbal. Zowel mensen met als zonder beperking kunnen deze sporten komen uitproberen. Daarnaast zal er een informatiemarkt zijn waar allerlei verenigingen met een gevarieerd sportaanbod voor mensen met een beperking komen tonen en organisaties laten zien wat ze allemaal op dit gebied doen. Ook wordt er een film getoond over sporten met een beperking.

Kortom, tijdens deze woensdag middag kunnen mensen op een sportieve manier kennis maken met de mogelijkheden die er zijn om (samen) te sporten en bewegen! De markt beperkt zich niet tot een specifieke handicap, zowel verstandelijk als lichamelijke beperkingen zullen onder de aandacht komen.

De sportmiddag vindt plaats op 13 oktober, van 12.00 tot 16.00 uur, in het Spectrum (Assumburg 1 te Hoofddorp). Iedereen is welkom; sporters, ouders, trainers, coaches, verenigingen die sporten voor mensen met een (verstandelijke en/of lichamelijke) beperking mogelijk willen maken en andere geĂŻnteresseerden.

Aanmelden voor deze gratis clinics kan tot 6 oktober bij Wikke van Stam via de email (wvanstam@sportservicenoordholland.nl) of per telefoon (023-5576955). Voor meer informatie kunt u kijken op www.weekvandetoegankelijkheid.nl.

Laatst gewijzigd: 30 september 2010