Gemeente Utrecht

Gezamenlijk persbericht de Nedereindse Berg en gemeente Utrecht

Opening uniek paviljoen de Nedereindse Berg

Na jaren van hard werken door alle betrokken organisaties is het zover. Op vrijdag 8 oktober wordt het unieke paviljoen van de Nedereindse Berg gezamenlijk geopend. Wethouder Den Besten zal samen met onder andere loco-commissaris van de Koningin, mevrouw Raven, de openingshandeling verrichten. De Nedereindse Berg is een sportcoöperatie en organiseert wieler- en skeeleractiviteiten, op zowel regionaal als landelijk niveau.

Uniek aan het paviljoen van de Nedereindse Berg is dat iedereen die zich bezig houdt met de skeeler- en wielersport de faciliteiten van het paviljoen en de banen kan gebruiken. De Nedereindse Berg heeft geregeld dat diegene die geen (geldige) licentie hebben, ter plaatse een dagkaartlicentie kunnen kopen. Bijna dagelijks worden zo skeeler- en wielerwedstrijden of trainingen gehouden. Het paviljoen bevindt zich naast de parkoersen, heeft een unieke ronde (wiel)vorm en bestaat uit twee verdiepingen. Tevens is het paviljoen toegankelijk voor mensen met een beperking.

Organisatie
Het bestuur van de wieler- en skeelercoöperatie de Nedereindse Berg U.A. heeft deze opening georganiseerd met haar leden: de wielerverenigingen De Volharding, Het Stadion en De Domrenner en de Skeeler- en schaatsvereniging Utrecht. Door subsidies van onder meer de gemeente en provincie Utrecht is de bouw van het paviljoen mogelijk gemaakt. Het Recreatieschap Stichtse Groenlanden heeft de Nedereindse Plas in beheer. Voor meer informatie kunt u kijken op www.nedereindseberg.nl of www.stichtsegroenlanden.nl.

Programma 8 oktober
15.00 uur Ontvangst
15.15 uur Welkomstwoord
15.20 uur Edwin Driesen (voorzitter de Volharding): benoeming ereleden Theo de Rooy, Maarten Ducrot 15.30 uur Jerry Weldam (voorzitter SVU): dankwoord voor Carl Splinter 15.40 uur Dia presentatie: 'dakloos via het hondenhok naar het Paviljoen' 15.50 uur Toespraak wethouder Den Besten
16.00 uur Toespraak loco-commissaris van de Koningin, mevrouw Raven 16.10 uur Openingshandeling: trekken van de finishlijn (buiten) 16.20 uur Rondleiding door het paviljoen en borrel