Gemeente Dordrecht

Collegeleden in gesprek met inwoners

Op vrijdag 8 oktober knoopt het college gesprekken aan met inwoners en ondernemers: op de weekmarkt en op het winkelterrein aan de Merwedestraat 50. Zo geeft het college heel letterlijk invulling aan de titel van het Meerjarenbeleidsplan: Oor voor de stad, oog voor de toekomst.

Programma
10.00 uur: Ieder collegelid zoekt zijn of haar eerste kraam op 10.30 uur: Herhaling in een tweede marktkraam.
11.00 uur: Fietsen naar de Merwedestraat.
11.15 uur: Bezoek aan Aldi, Mitra, Super De Boer en Opnieuw & Co. Ook daar kort gesprek met ondernemer en klanten. (zie schema Merwedestraat) 12.00 uur: Terugkoppeling naar geĂŻnteresseerde pers

Markt
De marktmeesters hebben contact gelegd met acht marktondernemers. Vanuit de diverse kramen worden gesprekjes met marktbezoekers gehouden. Het is de bedoeling elke portefeuillehouder kort met de ondernemer spreekt en vervolgens waar mogelijk even in de kraam meewerkt. Wat inpakken of afwegen, bijvoorbeeld. Dat maakt een gesprekje met klanten ook makkelijker. De collegeleden maken van de gelegenheid om inwoners te attenderen op de begrotingswijzer.

Burgemeester A.A.M. Brok: Van Drunen modestoffen en Stoel patat en snacks Wethouder R.E.C. Reynvaan: Verhoef dierenbenodigdheden en Abellati Marokkaanse levensmiddelen Wethouder F.J. van den Oever: Huygen bloemen en Rosendaal vis Wethouder D.A. van Steensel: Ottevanger kaas en Weij aardappelen en uien.

Merwedestraat 50
Mw. R.E.C. Reynvaan in gesprek met bedrijfsleider mw. Noorlander of mw. Berends (Aldi) F.J. van den Oever in gesprek met bedrijfsleider mw. Van der Weijden (Mitra) (kort: er zijn niet veel klanten op vrijdagochtend) en met dhr. M. Sluimer (Super de Boer) D.A. van Steensel in gesprek met bedrijfleider dhr. E. van den Bosch en mw. J. Geschiere (Opnieuw & Co).

Ook hier geldt dat de wethouders een kort gesprekje met de bedrijfsleider voeren en vervolgens met de klanten in gesprek gaan en ook hier kan het zijn dat de bedrijfsleider voorstelt om actief iets voor de klanten te doen om het gesprek met de klanten te bevorderen. Bijvoorbeeld wat inpakken of even achter de kassa.

Het college is graag bereid om 12.00 uur op de parkeerplaats aan de Merwedestraat een korte terugkoppeling aan de pers te geven.

De wethouders Sleeking en Wagemakers volgen die ochtend een training. Burgemeester Brok moet om 11.00 uur op bezoek bij een honderdjarige. En als wethouder Van Steensel zou ontbreken, is dat omdat er gezinsuitbreiding heeft plaatsgevonden.

Datum 6 oktober 2010




Gemeente Dordrecht