Ingezonden persbericht


Gouverneur legt focus in 2011 op een gezonde provincie

8 oktober 2010 - 14u30 - Provinciehuis Antwerpen

Gouverneur Cathy Berx opent begrotingsbesprekingen provincie Antwerpen met een "state of the province" over gezondheid en welzijn

Dit jaar staat de openingsrede volledig in het teken van gezondheid en welzijn. De titel luidt niet voor niets: "De eeuw van de geestelijke gezondheid: Antwerpse bouwstenen voor een gezondere samenleving"

Hoe fit zijn we in onze provincie? Als Antwerpen een topregio wil blijven, is verantwoordelijkheidszin met betrekking tot welzijn en gezondheid dringend nodig! De economische slagkracht van een regio hangt immers af van de inzet, flexibiliteit, leergierigheid en het dynamisme van haar inwoners. Een "scherpere" bevolking is beter gewapend tegen aandoeningen en ziekten.

De gouverneur zal een aantal initiatieven voorstellen die onze provincie gezonder en dus ook weerbaarder maken. Hiermee wil ze alle inwoners uit de provincie Antwerpen uitdagen om gezonder te leven. Een gezonde provincie is immers een "rijke" provincie!

Praktische info
wanneer:
8 oktober 2010 om 14u30 stipt
waar:
Provinciehuis Antwerpen (provincieraadzaal), Koningin Elisabethlei 22, 2018 antwerpen

Journalisten die dit wensen, krijgen op vrijdagochtend 8/10 tussen 10u en 11u30 de mogelijkheid de gouverneur te interviewen over de openingsrede. U maakt hiervoor voorafgaand een afspraak met Eva Burm op onderstaand telefoonnummer.