Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T


1 vrijdag 8 oktober 2010

Radio 5 & www.obalive.nl
19.00-20.00 uur


2 Radiotalkshow met gasten, discussie en commentaren


3 over cultuur, politiek, wetenschap en moraal


4 Rechtstreeks met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam

Presentatie: Theodor Holman


---

Hoofdgasten: Jona Lendering historicus en Arjen Bosman archeoloog, over hun boek De rand van het Rijk. De Romeinen en de Lage Landen. Jona Lendering en Arjan Bosman benaderen de Romeinse periode uit onze geschiedenis beiden vanuit hun eigen discipline. De resultaten blijken elkaar nogal eens tegen te spreken. Welke invloed hadden de Romeinen nu precies op de lage landen? En hoe dachten onze voorouders over hun Romeinse overheersers?

Max Pam met zijn rubriek 'Ketter en Geest'. Berichten uit het nieuws die voor goddelozen van belang zijn, over geloof en bijgeloof.

Rondetafelgesprek: Een wilde politieke week
Theodor Holman praat met Marc Chavannes politiek columnist van NRC Handelsblad en Chris van der Heijden, historicus. Over het CDA, dat het kabinet Rutte- Verhagen na lange discussie gaat steunen, de tegenstemmen houden zich - gedwongen -even in. Maar voor hoe lang? En over het proces Wilders dat hortend en stotend begonnen is en er eigenlijk niet had moeten komen. En tenslotte over de contouren van het nieuwe kabinet Rutte -Verhagen

OBA Live is een rechtstreekse uitzending met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Online te bekijken www.obalive.nl (live en on demand)

Informatie: Rina Spigt, eindredacteur M: 06 22 96 47 10 E: rina.spigt@human.nl Zie voor actuele programma-informatie: www.obalive.nl Volg OBA Live's eindredacteur op TWITTER : @RinaSpigt

---- --