Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 07-10-2010

HOE TEVREDEN IS BERNARD WIENTJES ECHT MET HET REGEERAKKOORD?

Voorzitter VNO-NCW geeft reactie In AVRO Vrijdagmiddag Live

AVRO Vrijdagmiddag Live wordt vrijdag 8 oktober live uitgezonden vanuit Café de Kroon aan het Rembrandtplein in Amsterdam. Jan Mom presenteert tussen 14.00 en 16.30 uur een prikkelende talkshow met daarin nieuws, opinie en debat, satire, sport, kunst en cultuur, live muziek en een flinke dosis vrijdagmiddaggevoel.

Hoofdgast is deze uitzending is Bernard Wientjes, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW. Aan de stamtafel reageert hij op het regeerakkoord. Hoe blij is Wientjes echt? Ook vertelt hij over zijn volgende missie; bekorting van de werkloosheidsuitkeringen en versoepeling van het ontslagrecht. Er volgt een actueel gesprek rondom de formatie met politicoloog Andre Krouwel. Hij legt uit waarom Wilders eigenlijk zelf het best de stekker eruit kan trekken.

Elke uitzending ontvangt Jan Mom een gast uit de culturele wereld en deze keer is het de eer aan televisie virtuoos Ursul de Geer. De Geer gaat voor ons naar Moviestars van Mariska van Kolck, waarin zij bekende nummers van het witte doek zingt. Ook bezoekt hij Cirque de Soleil Totem, dat de Europese première in Amsterdam beleeft en tot slot de voorstelling Verre Vrienden van het Nationale Toneel.

Wekelijks is er in de uitzending live muziek van een bekende artiest. Deze week geeft zanger/songwriter John Allen een optreden.

Deelraadsleden Rutger Groot Wassink (GroenLinks) en Stefan de Bruijn (VVD) gaan met elkaar in debat over de mogelijkheden om preventief fouilleren uit te breiden. Daarnaast schuiven de vaste gasten aan: Sanne Wallis de Vries neemt de actualiteit op de hak. Justus van Oel geeft in zijn column een vlijmscherpe analyse van het nieuws en Frits Barend praat de luisteraar bij over de grote en kleine verhalen in de sport.

Het programma sluit af met een panel bestaande uit journalisten die het nieuws van de week onder de loep nemen. Deze week bespreken Pieter Broertjes, Ad van Liempt en Hassnae Bouazza het nieuws van de dag en de afgelopen week.

Publiek is van harte welkom in café de Kroon, Rembrandtplein 11-13-15-17 te Amsterdam, om het programma live bij te wonen.

Voor meer informatie: vrijdagmiddaglive.avro.nl.
AVRO Vrijdagmiddag Live, iedere vrijdag van 14.00 uur tot 16.30 uur op Radio 1.



Ingezonden persbericht