Politie Limburg-Noord

Onderzoek jachthuurovereenkomsten in Leudal


Datum: 8-10-2010
Tijd bericht: 13:11
Plaats: Leudal

Uit een onderzoek van de Groene Brigade van de Provincie Limburg in nauwe samenwerking met de politie blijkt dat een jager uit de gemeente Leudal het niet zo nauw nam met het afsluiten van jachthuurovereenkomsten.

Wettelijk moet een jager minimaal veertig hectare aaneengesloten percelen hebben. Bij een onderzoek dat in september vorig jaar begon bleek dat de betreffende jager, die geen lid is van de plaatselijke wildbeheereenheid, niet voldeed aan dit vereiste. Hij zou hebben geknoeid met data en andere gegevens op de jachthuurovereenkomsten zonder toestemming van de verhuurder.

In verband met het vermoedelijk plegen van valsheid in geschrifte is aan de betrokken jager dit jaar geen nieuwe jachtakte meer verstrekt. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Justitie zal een beslissing nemen over eventuele vervolging.

De Groene Brigade van de Provincie Limburg bestaat uit buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) met als taak het toezicht houden op de leefbaarheid in het buitengebied van Limburg . De Groene Brigade werkt in nauwe samenwerking met en onder de regie van de politie, zowel met de regio Limburg-Noord als met de regio Limburg-Zuid.