Politie Twente

Persberichten Politie Twente 8 oktober 2010

Marije Versteeg: 053-4555588

Eenzijdig ongeval A35

Hengelo
Vrijdag 8 oktober vond omstreeks 08.15 uur een eenzijdig ongeval plaats op de A35, ter hoogte van Hengelo-Zuid.

Een 48-jarige bestuurderster reed op de A35 in de richting van Enschede. Door onbekende oorzaak verloor zij de macht over haar stuur. Hierdoor raakte de auto in de slip, vloog twee keer over de kop en kwam naast de weg tegen een boom tot stilstand. De vrouw heeft zichzelf uit de auto kunnen bevrijden en is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Eén rijbaan van de A35 tussen Hengelo-Delden en Hengelo-zuid is ongeveer twee uur afgesloten geweest voor het verkeer.

Kettingbotsing N36

Wierden
Vrijdagmorgen 8 oktober omstreeks 10.45 uur vond een kettingbotsing plaats op de N36, ter hoogte van Wierden, in de richting van de A35. Hierbij waren vier personenauto's, een vrachtwagen en twee bestelbusjes betrokken. Niemand raakte hierbij gewond.

Door de drukte op de weg, stonden drie personenauto's stil op de N36, in de richting van de A35 tussen het spoor en de Wierdensestraat. Een vrachtwagen die daarachter reed, kon niet op tijd remmen, waardoor een kop-staart botsing het gevolg was. Achter de vrachtwagen reed een auto die op de vrachtwagen botste. Daarachter reden twee bestelbusjes die vervolgens ook op het geheel botsten. De vier auto's moesten worden afgesleept, de bestelbusjes en de vrachtwagens konden hun weg vervolgen.

De N36 ter hoogte van Wierden, tussen het spoor en de Wierdensestraat, is ongeveer een half uur afgesloten geweest in beide richtingen, in verband met het bergen van de voertuigen.

Twee mannen aangehouden voor inbraak

Enschede

Vrijdagmorgen 8 oktober omstreeks 00.30 uur zijn twee Enschedeërs aangehouden. Zij worden verdacht van inbraak.

Surveillerende agenten zagen op de Raiffeisenstraat twee mannen lopen die zich verdacht ophielden bij een bedrijfspand. Even later renden de mannen richting de Deurningerstraat. Daar zijn zij via een tuin een woning binnengegaan. De twee mannen konden vervolgens worden aangehouden. Het gaat om twee Enschedeërs van 46 en 34 jaar oud. Zij zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010091027)

Inbreker op heterdaad aangehouden

Enschede

In de vroege ochtend van vrijdag 8 oktober is een inbreker op heterdaad aangehouden, nadat hij een inbraak had gepleegd in een woning aan de Wicher Nijkampstraat in Enschede.

Omstreeks 05.30 uur kreeg de politie de melding dat in een woning aan de Wicher Nijkampstraat ingebroken werd. Ter plaatse gekomen troffen de agenten de geschrokken 52-jarige bewoner aan. De bewoner vertelde dat hij op de bank had gezeten, toen er werd aangebeld en op de deur werd gebonsd. Gezien het tijdstip, besloot de bewoner niet open te doen. Vervolgens zag hij dat zijn gordijn opzij werd geschoven via een openstaand kantelraam en dat een persoon trachtte binnen te komen. De bewoner belde direct de politie, waarop de inbreker het hazenpad koos. Doordat de bewoner een goed signalement van de dader kon geven, kon deze vervolgens bij een tankstation aan de Haaksbergerstraat worden aangehouden. De inbreker, een Enschedeër waarvan de leeftijd onbekend is bij het opmaken van dit persbericht, is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010091060)

Vermomde winkeldief aangehouden

Enschede

Donderdag 7 oktober omstreeks 19.15 uur is in een winkel aan de Kalanderstraat in Enschede een winkeldief aangehouden. De 38-jarige Almeloër is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Bij de politie kwam de melding binnen dat in het centrum van Enschede een winkeldievegge rondliep. Zij zou even daarvoor een winkeldiefstal hebben gepleegd bij een winkel in de Hofpassage. Aan de hand van het opgegeven signalement, troffen agenten de vrouw even later aan bij een winkel aan de Kalanderstraat. De vrouw liet een reiskoffer, een schoudertas en een papieren tas buiten de winkel staan en liep vervolgens de winkel in. Agenten zagen dat de vrouw een grote hoeveelheid parfumflessen in haar handtas stopte en daarmee de winkel verliet. Zij is direct daarop aangehouden. De vrouw heeft een winkelverbod opgelegd gekregen voor de betreffende winkel en is naar het politiebureau gebracht. Daar bleek dat de dief vermomd was als vrouw. Het gaat om een 38-jarige man uit Almelo. In de tassen die de dief buiten de winkel achterliet, werd een grote hoeveelheid goederen aangetroffen die vermoedelijk ook van diefstal afkomstig zijn. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010090973)

Aanrijding letsel

Haaksbergen

Donderdag 7 oktober vond omstreeks 17.00 uur een ongeval plaats op de kruising J.A. Middelhuisstraat / Beatrixstraat. Hierbij raakte een 49-jarige vrouw uit Haaksbergen gewond.

Een 21-jarige vrouw uit Haaksbergen stond met haar auto stil op de J.A. Middelhuisstraat, doordat de weg geblokkeerd werd door een stilstaande vrachtwagen. De vrouw reed achteruit, waarbij zij vervolgens een 49-jarige fietsster over het hoofd zag. De 49-jarige vrouw kwam vanuit de Beatrixstraat fietsen. Een aanrijding tussen beiden was het gevolg. De 49-jarige vrouw moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. (2010090945)

Aanrijding letsel
Hengelo
Vrijdagmorgen 8 oktober omstreeks 00.30 uur vond een aanrijding plaats op de Willemstraat in Hengelo. Hierbij raakte een 46-jarige Hengeloër gewond.

Omstreeks 00.30 uur reed een 45-jarige politieagent in een opvallende dienstauto op de Willemstraat. Op het moment dat hij rechtsaf wilde slaan richting de achteringang van het politiebureau, kwam hij in aanrijding met de 46-jarige fietsster, die hem rechts wilde passeren. Een aanrijding kon niet worden voorkomen. De vrouw kwam te vallen en raakte gewond. Zij heeft zich kort in het ziekenhuis aan haar verwondingen laten behandelen. (2010091031

---- --